Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Jojoba-olie - 100% ren

Ørkenens flydende guld.  Jojoba  (Simmondsia chinense) er en plante, der vokser frit på den saltholdige, ufrugtbare ørkenjord i det sydlige Californien og Arizona og i den vestlige del af Mexico. 

Denne usædvanligt hårdføre, stedsegrønne busk, der overlever både kraftige ørkenvinde, lange perioder med temperaturer på over 40° C og måneder uden vand, bliver op til 100 år gammel og sætter i sin lange livscyklus olieholdige frø, hvoraf der presses en voksagtig væske, Jojoba-olien. Denne olie, undertiden, kaldt »det flydende guld«, er i århundreder - og længe før Columbus opdagede Amerika - blevet brugt af indianerne som et middel til at holde håret rent og skinnende og til behandling af håraffald og hudsygdomme.

Jojoba-planten har i umindelige tider været en del af ørkenlandskabet, ubemærket og overset, og først i de senere år er man begyndt at få øjnene op for planten, der i kraft af sin evne til at klare sig under de mest ugunstige forhold og Jojoba-oliens opsigtsvækkende egenskaber hurtigt vil gå hen og blive en faktor inden for kosmetikfremstillingen og behandlingen af håraffald og hudproblemer.

Jojoba-olie klassificeres som en flerumættet fedtsyre med en sjælden kemisk struktur. Dens smeltepunkt ligger meget nær legemstemperaturen, hvilket gør den særdeles velegnet til kosmetisk brug.

Dr. Janvier Gomez, der har forsket i Jojoba i over 20 år, er kommer til det resultat, at Jojoba-olie er det mest effektive middel til rensning af hovedbunden, der endnu er opdaget!

Når Jojoba-olie anvendes i håret og på hovedbunden er den bemærkelsesværdig effektiv over for sebum eller talg, som er den fedtholdige substans, der udskilles af fedtkirtlerne i hovedbunden. Hårtab, der ikke er arveligt betinget, men forårsaget af talgudskillelse, optræder sammen med skældannelse. Denne tilstand giver en abnorm cellefornyelse af hornagtigt skæl, som hæfter sig til hinanden og hovedbunden. På denne måde forsinkes den nye cellemodning. Dette problem kompliceres, når talgcellerne fortsætter med at udskille talg, og skællene bliver skorpede af sekretionerne. Herved forhindres talgcellernes normale funktion, og hårvæksten hæmmes. Resultatet er hårtab, idet ny hårvækst forsinkes, når hårvæksten kommer ind i et såkaldt hvilende stadium. De afkræftede hårsække hærder, og der indtræder et unormalt stort hårudfald, der kan ende med skaldethed.

Jojoba-olie ikke alene opløser aflejret talg, men gør også hårbunden mindre syreholdig og nedsætter dermed udskillelsen af nyt talg. Jojobas høje jodindhold hjælper med til at beskytte hår og hovedbund mod bakterieangreb. Når man har behandlet med Jojoba-olie, er de før tilstoppede hårsække rensede, og cellerne i overhuden stimuleres til ny hårvækst.

Hudlæger har endvidere fundet ud af, at Jojoba-olie er effektiv over for akne (uren hud), tør hud, solskoldethed og ved heling af sår og rifter.

Modvirker også tørre, sprukne fødder. Jojoba-olie indgnides direkte på de steder på kroppen, der ønskes behandlet. Ved behandling af hår- og skælproblemer masseres olien ind i hovedbunden, en halv time før håret vaskes med en shampoo, der sikrer en skånsom rensning af håret.

Jojoba-olie sælges i 100% ren form i 100 ml flasker i helsebranchens specialforretninger.

Referencer: 
V. King 1979

Ol Wissenschaft 1984
Basis Informs arkiv 1986.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012