Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Proteiner for alle!

Bodybuildere, slankere, rekonvalescenter, ældre, ja, alle har brug for proteiner, de vigtige næringsstoffer, der er kroppens uundværlige byggesten.

I Natur-Drogeriets store proteinserie finder du det proteintilskud, der passer lige præcist til dig!

For lidt protein i kosten   påvirker ikke blot muskulaturen negativt. Det svækker også immunforsvaret og bringer kroppens hormoner ud af balance. Resultatet er bl.a. nedsat stofskifte og forbrænding, langvarige forkølelser, konstante småskader, langsom sårheling, hud- og hårproblemer, træthed og uregelmæssige menstruationer.

Proteiner består af aminosyrer. Der er to slags: de essentielle og ikke-essentielle. De første skal tilføres hver dag gennem kost eller kosttilskud, ellers kan kroppen ikke danne de proteiner, som den har brug for.

Hvem har gavn af proteintilskud?

Bodybuildere og sportsfolk
Det er for længst bevist, at bodybuildere og vægtløftere har et ekstra proteinbehov. Under træning »nedslides« musklernes celler, og for at de kan genopbygges og formeres, er der behov for proteiner. Proteintilskud bør tages 15-30 min. efter træningen.

Bedste valg:
Power Sport 
 instant mælkeprotein pulver, optimal optagelig med komplette aminosyrer, til bodybuildere og alle, der dyrker kraftbetonet sport. Dåse m. 400 g.
Body Kraft 
(85-90 % protein) sojaprotein pulver af ikke-gensplejset soja, meget prisgunstig, men mindre let optageligt end instant mælkepulver; til alle slags sportsfolk samt mælkeallergikere; kan også blandes i grød, brød, fars osv. Dåse m. 500 g.

Slankere
Det er et overset faktum, at proteiner er vigtige for alle, der ønsker at tabe nogle overflødige kilo. Årsagen er, at der bruges ekstra meget energi (kalorier) til deres forbrænding i organismen i forhold til forbrænding af kulhydrater. Ved at mindske indholdet af kulhydrater i maden og i stedet for øge mængden af protein kan man få kroppen til at øge forbrændingen af fedt. Men det hele ødelægges ved overdreven indtagelse af sukker, cola, sodavand, slik, juice og fødemidler med sukker, da kroppen så kan nøjes med at anvende denne kulhydratform som det nemmeste brændstof. Alle proteintilskud skal tages før måltiderne!

Bedste valg:
Build Up 
(46-52% protein) instant mælkeprotein pulver, velsmagende med jordbær- eller vanillesmag, til alle slags sportsfolk. Ca. 4 gange højere proteinindhold end i skært kød, fedtfattig (3-5%). Ideel også for rekonvalescenter og i slankekure: 2 spiseskefulde udrøres i et glas vand og indtages før hvert hovedmåltid. Dåse m. 550 g.

Undervægtige

Når tilstanden skyldes manglende lyst til store og proteinrige måltider (kød, fisk, æg osv.) er det nødvendigt med et afbalanceret proteintilskud. Uden tilstrækkelige proteiner svinder muskelmassen yderligere, og det bliver umuligt at opnå en sund vægtfremgang. Alle proteintilskud skal tages efter måltiderne!

Bedste valg:
Body Plus 
(63% protein) instant mælkeprotein pulver med energigivende maltodextrin til mennesker, der har brug for at tage på; blandes med æg, honning, bananer osv. for at øge kalorieindholdet.

Ældre og rekonvalescenter

For disse grupper er der ofte tale om manglende appetit eller nedsat optagelighed af næringsstofferne. Da en utilstrækkelig tilførsel af proteiner svækker immunforsvaret (se ovenfor), er proteintilskud her af stor vigtighed. Man kan vælge mellem en velsmagende proteindrik eller de praktiske proteinkapsler.

Bedste valg:
Plus 52 
 instant mælkeprotein pulver. Vanillesmag. Dåse m. 600 g.

Vigtigt! Bemærk, 
at alle nævnte produkter er purinfrie. Purin er et stof, der belaster nyrerne og øger risikoen for gigt. Endvidere er alle proteintilskuddene væsentligt mere rige på proteiner end selv de mest proteinholdige levnedsmidler. F. eks. indeholder tun ca. 27% og magert oksekød ca. 22 % protein.

I alle tilfælde anbefales det at supplere proteintilskuddene med  Maximum multivitamin/mineral tabletter.  Maximum  indeholder 13 vitaminer og 12 mineraler samt næsten 200 andre næringsstoffer fra forskellige planter, som er af afgørende betydning for, at kroppen kan optage og udnytte proteinerne Optimalt i de komplicerede kemiske processer, der finder sted i hver eneste af dens celler.

Din krop består af milliarder af celler, mere end 600 muskler, et kæmpemæssigt nervesystem, 206 knogler og ca. 4,5 liter blod. 95% af din krop (vand og fedt undtaget) består af protein, nemlig din hud, dit blod, dine muskler og din knoglemarv.

Har du brug for 50 g protein om dagen, kan du ikke få dækket dit behov ved kun at spise protein én gang om dagen. For det første kan kroppen ikke optage mere en 15-25 g protein pr. måltid. For det andet har den ikke andet proteinlager, den kan tage fra, end sit eget væv. Derfor skal proteintilskud tages i flere omgange over dagen og helst i forbindelse med måltiderne.

Læs også:
Protein – meget vigtigt
Amino-Complex Valleprotein
Amino Complex valleprotein - en superstar blandt næringsstofferne
Protein - 10 hårde facts
Protein nok?
Instant proteiner