Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ernæringsfare i svinekød

Mennesket er, hvad det spiser, og svinekød er en af de mest populære spiser i Danmark - med betænkelige konsekvenser for folkesundheden.

Grisen betragtes i mange kulturer som naturens skraldespand. I Danmark er udnyttelsen af svinet særdeles intensiv: blod og tarmaffald fra de ca. 16 millioner årligt slagtede svin bruges løbende som svinefoder.

Moderne svineproduktion er utænkelig uden udstrakt brug af medikamenter, svinet rammes af mange forskellige sygdomme, og  medicinrester  i svinekød er nærmest uundgåeligt.

Men ikke nok med det. Svin er ofte fyldt med  indvoldsorm, f.eks. trikiner,  der lever i muskelkødet,  bylder og materie forekommer også i »sunde« dyr, og fjernes blot under slagtningen - hvis det opdages. Desuden indeholder svineskød fra naturens hånd specielle belastningsstoffer:

Betragtet under ét er grisen et dyr med få muskler og knogler, men med meget fedt- og slimholdigt bindevæv. Det lider af et stort antal sygdomme som fedthjerte, fedtlever og vattersot, og dets bindevævs- og lymfemateriale omfatter kløefremkaldende stoffer og toksiske hormonfaktorer, der belaster den menneskelige organisme.

Heri ligger der en stor fare, fordi den menneskelige organisme er ikke i stand til at forarbejde denne overdosis af fedt, kolesterol, væksthormon, slimholdig substans, og derfor er den ikke i stand til at udskille stofferne over de fysiologiske ekskretionsfaser, selv når den arbejder hårdt for at komme af med de sygdomsfremkaldende substanser i svinekød.

Referencer: 
Dr. med. Hans-Heinrich Reckeweg: Schweinefleisch und Gesundheit,  Baden-Baden 1977 - heri omtales i alt 178 sygdomme, der er forbundet med spisning af svinekød.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012