Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Aloe Vera - en forbløffende helbreder

Aloe Vera  og beslægtede arter har en historie, der går helt tilbage til oldtiden. I århundreder er planten blevet brugt i mange kulturer på grund af sin tilsyneladende magiske evne til at hele sår og brandsår og lindre smerte og kløe, endog også ved psoriasis. De historiske kilder fortæller os, at egyptere, grækere, romere, arabere, indere og kinesere brugte den både som medicin og kosmetik. Ifølge traditionen tilskrev Kleopatra sin uimodståelige charme og skønhed brugen af Aloe saft.

Aloe-familien omfatter over 200 forskellige arter, der vokser i de tørre områder i Afrika, Asien, Nord- og Sydamerika og Europa. Aloe ligner i sit ydre kaktus, men er i virkeligheden en flerårig plante, der hører til liljefamilien (liliaceae). Disse planter er karakteriseret af lange, stive blade, som i farve varierer mellem grå og lysegrøn. De overlever under meget ugunstige forhold. Takket være deres enestående kemiske opbygning er de i stand til næsten øjeblikkeligt at lukke rifter og snit i bladene og således undgå væsketab. Det er meget nærliggende at tænke sig, at fortidens primitive mennesker har iagttaget dette og ræsonneret, at når planten var i stand til at hele sine egne sår, så måtte den også kunne hele menneskets.

De fleste mennesker forbinder Aloe Vera med behandlingen af brandsår. Meget få vil være parate til at udvide dens anvendelighed til andre end dette og lignende enkle tilfælde. Og alligevel er den en af de mest alsidige planter, der findes på jorden. Hvilke stoffer, der er ansvarlige for dens forbløffende helbredende virkninger, er endnu indhyllet i megen mystik. Dr. Albert T. Leun, Ph.D., en kendt farmakolog i medicin- og kosmetikindustrien i USA, har samlet et omfattende materiale om Aloe Vera og lavet en forholdsvis enkel liste over de i øjeblikket kendte substanser. Han forklarer:

»Kemien i Aloe Vera (gelen) er blevet undersøgt på kryds og tværs i adskillige årtier. Men kun få af disse undersøgelser har været velkontrollerede eller er blevet bekræftet. Stoffer, der har kunnet påvises i Aloe Vera gel, omfatter polysaccharider indeholdende glucose, mannose, galactose, xylose, crobinose, garvesyre, steroider, organiske syrer, antibiotika, glucoronsyrer, enzymer (oxidase, cotolose og omylase), sukkerstoffer, calciumoxclat, et protein indeholdende 18 aminosyrer, »sårhelende hormoner«, biogenetiske stimulatorer, saponiner, vitaminer, klor, sulfat, jern, calcium, kobber, natrium, kalium, mangan, zink osv.

Ingen af undersøgelserne har dog taget sæsonmæssige, klimatiske og jordbundsmæssige variationer i betragtning; disse kan have en stærk indflydelse på sammensætningen af gelen. Derfor burde en undersøgelse, der tager hensyn til disse forhold, gennemføres med henblik på en nøjagtig bestemmelse af de kemiske bestanddele...

I almindelighed antages det, at de blødgørende og helende egenskaber i Aloe gel skyldes polysacchariderne. Det vigtigste polysaccharid er blevet bestemt til at være glucomannan. Dette er et polysaccharid som f eks. gummistoffet i johannesbrød. Andre polysaccharider indeholder galactose og uroninsyrer såvel som pentoser. Det er sandsynligt, at gelens gunstige virkning ikke skyldes polysacchariderne alene, men snarere er en samlet virkning af disse substanser sammen med de andre bestanddele, der findes i gelen...

(Drugs and Cosmetics Journal, juni 1977).

Det er her interessant at bemærke, at når nogle af de aktive bestanddele i gelen er blevet isoleret og prøvet på forskellige bakterietyper, har de aldrig kunnet forhindre bakterievæksten - mens Aloe Vera i sin helhed er i stand til at gøre dette. Det understreger tydeligt rigtigheden i Leuns antagelse om, at alle ingredienser virker harmonisk sammen (synergistisk) ved opnåelsen af den ønskede helende effekt.

Den terapeutiske anvendelse af Aloe Vera  begrænser sig som nævnt ikke til behandlingen af brandsår. Virkningen af Aloe Vera er dokumenteret i følgende tilfælde:

Udvortes anvendelse:

 • Brandsår og skoldning af huden. Aloe Vera olie er fortræffelig som en førstehjælp behandling. Den kan standse smerterne, nedsætter risikoen for infektion og ardannelse og fremmer helingen.   
 • Solskoldning.  Forebyggelse sker effektivt ved påsmøring af naturren Aloe Vera olie. Ved solskoldning behandles med olie eller juice; bruges juice, påsmøres denne flere gange, da Aloe Vera juice hurtigt tørrer på huden.  
 • Almindelige sår og rifter  Mindre snitsår, afskrabninger og rifter behandles med held med Aloe Vera olie.  
 • Kroniske eller åbne sår  Egyptiske læger behandlede åbne sår i benene med daglige påsmøringer med Aloe Vera olie (3-5 gange): dødt væv blev fjernet, blodtilførslen til de forskellige sårområder øgedes, og helingsprocessen kom i gang.   
 • Skæl, fedtet hovedbund, hårtab.  Efter gentagen brug af Aloe Vera olie aftager såvel fedtetheden som skældannelsen betydeligt; herved forebygges mod yderligere hårtab.  
 • Paradentose.  Børstning af tandgummerne med en smule Aloe Vera juice modvirker tandkødsbetændelse, styrker gummerne og hjælper med til at holde løse tænder bedre fast.  
 • Hæmoroider  Aloe Vera olie er et ældgammelt middel mod denne lidelse.  
 • Psoriasis og eksem.  Aloe Vera er i stand til at kontrollere psoriasis hos en hel del patienter. Aloe Vera olie anvendes på de angrebne steder, samtidig med at patienten indtager Aloe Vera juice.   
 • Insektstik mv.  Smerter og kløe fra insektstik, berøring med brandmand, brændenælder, giftig efeu osv. lindres effektivt ved behandling med Aloe Vera olie.  
 • Stråleskader  Dermatitis (hudbetændelse), eksem, forbrænding eller lignende hudlidelser, der er forårsaget af røntgenstråling eller af koboltstrålebehandling mod kræft, kan forholdsvis let behandles med Aloe Vera olie.

Indvortes anvendelse:

 • Indvortes sår/mavesår. Nogle læger har opdaget, at Aloe Vera kan hjælpe med at hele og hindre udviklingen af indvoldssår. Aloe Vera juice er usædvanligt tindrende og hæmmer udskillelsen af mavesyre, som kan forværre allerede eksisterende mavesår.  
 • Ledegigt (arthritis).  Mange mennesker med denne lidelse har oplevet en smertelindring, når de daglig drikker Aloe Vera juice. Nogle opnår en næsten øjeblikkelig lindring, andre mærker først et resultat efter 1-2 måneder.  
 • Øm hals.  Gurglen flere gange daglig med Aloe Vera juice har vist sig at være et udmærket middel mod ondt i halsen.  
 • Helsedrik.  Aloe Vera juice er med sit rige indhold af næringsstoffer en ægte sundheds- og energidrik. En spiseskefuld Aloe Vera juice og 1 theskefuld Amazing pulver daglig sammen med frugt- eller grønsagsjuice giver mere energi og et øget velbefindende!

Aloe Vera olie  og  Aloe Vera juice  forhandles af Danmarks ældste naturmiddelfirma, Natur-Drogeriet A/S, Hørning, og kan købes i helsebranchens specialforretninger.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012