Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Protein nok?

Før du svarer, se på disse facts!

Protein virker, når det er fuldværdigt og letoptageligt.  Hvis du er konstant træt - mangler energi til at nå de ting, du gerne vil - har du måske den såkaldte »jernmangelanæmi«, men det er mere sandsynligt, at du lider af mangel på protein.

Proteinstriden raser - nogle siger, at ½gram protein pr. kilo kropsvægt daglig er nok, andre hævder, at det er nødvendigt med 2, ja 3 gram. »Får jeg protein nok«, tænker du sikkert. Gør du? Der er tvivlsomt - i betragtning af alle de trætte mennesker, der er her i Danmark. Kontrollér derfor dig selv, tag en kur på 1-2 måneder, og se, om du kan forbedre dit velbefindende.

Hvis du er et nervøst vrag... er det igen sandsynligt, at du har underskud af protein og måske B-vitaminer. Når du får mindre og underlødigt protein og færre B-vitaminer, end din krop har brug for for at fungere, falder dit blodsukker under det normale, og du er træt, irritabel og bliver nemt deprimeret. Og hvis du er mand, begynder du at miste din virilitet - og med den din charme. En nem kur, som hjælper de mange, består af et tilskud af letopløseligt, fuldværdigt mælkeprotein, som hedder  Power Sport til hvert hovedmåltid, suppleret med 1  Total B-complex  tablet i 1 måned, derefter i tablet daglig.

Hvis dine væv holder på væske... - du har gættet det: mere fuldværdigt og letoptageligt protein! Når væv ødelægges af ild eller varme, danner der sig en vandblære som et beskyttende skjold. Når vævet heles, forsvinder vandet. Og den samme proces foregår inde i dit legeme. Celler og væv har brug for fuldværdigt og letoptageligt protein for at kunne repareres og bevares. Tilføres der for lidt protein, bliver de svage og ødelagte og samler vand for at beskytte sig. Løsningen ligger naturligvis i at finde  årsagen eller årsagerne  til vandophobningen,  ikke  i at tage vanddrivende piller for at fjerne vandet.

En gammel regel.  »Spis morgenmad som en konge, frokost som en prins og middag som en fattig«. På ernæringseksperternes sprog betyder dette: din morgenmad bør indeholde  50 gram letoptageligt og fuldværdigt protein -  hvis du ønsker vedvarende energi og en slank linie.

Ta'r bare et øjeblik!  Tæl proteingrammene (og kalorierne) i din morgenmad - du vil hurtigt se, hvorfor du er konstant træt og/ eller hele tiden må slås med vægten.

Kostemne

Mængde

Protein

Kalorier

Komælk, sød/skummet

1 glas

8 g/9 g

175/90

Æg

1

6 g

75

Bacon

2 skiver

4 g

95

Skinke, ristet

80 g

16 g

290

Appelsinsaft

100 g

1 g

56

Ristet brød m. smør

2 skiver

4 g

170

Cornflakes

1 kop

2 g

110

Cerealer m. protein

1 kop

4 g

103

Kage

1

2 g

135

Sort kaffe

1 kop

0 g

3

Jeg ved, hvad du tænker!  »Det er ikke muligt at spise nok traditionel morgenmad for at få 50 gram protein... vi ville dø af fedme! Og desuden, hvem er så sulten?«. Enig! Men du har alligevel brug for letoptageligt og fuldværdigt protein. Det er bare ikke nødvendigt, at  du spiser det  - du kan  drikke  det, helt uden problemer. Vi finder om et øjeblik ud af hvordan, i mellemtiden kan vi finde ud af hvorfor.

Proteiner og B-vitaminer: energi og nerver.  Da kroppen ikke kan oplagre protein, er det nødvendigt at spise det regelmæssigt. Spiser du et overskud af protein den ene dag, omdannes dette til energi, og det er nødvendigt at spise fuld dosis den næste dag igen.

For at nyde godt af konstant energi og nervestyrke er det absolut nødvendigt, at blodsukkerniveauet ligger relativt fast.

Protein og B-vitaminer frigiver lidt sukker ad gangen, så der ikke sker bratte stigninger eller fald. På den anden side »sparker« kaffe, sukker og alkohol blodsukkeret hurtigt op. Det forbliver højt i omkring 1 time og falder derpå kraftigt, hvad der gør det nødvendigt at sparke det op igen.

Med tilstrækkelig letoptageligt fuldværdigt mælkeprotein i  morgenmaden  har du bogstaveligt talt »energi nok at brænde af« resten af dagen. Med lidt eller intet protein om morgenen - og kaffe, alkohol, kager, sodavand og slik dagen igennem - får du hovedpine, slidte nerver og er smadret kl. 6 om aftenen. Et par år mere, og du vil blive alvorligt syg - og det er der jo mange, der lever af i Danmark.

En farlig misforståelse.  Mange mennesker tror, at diagnosen »lavt blodsukker« betyder, at man skal spise  mere sukker. Det er fuldstændigt forkert!  Tværtimod er sukker noget, der skal anvendes meget lidt af i alvorlige tilfælde af lavt blodsukker (medicinsk kendt som hypoglycemia eller hyperinsulinisme).

Uheldigvis undlader mange læger at teste for for lavt blodsukker, når deres patienter klager over træthed, »svage nerver«, depressioner, unormal stor appetit (især efter alkohol og slik) og/eller svimmelhed og besvimelser. Hvis den faktiske tilstand ikke erkendes, kan diagnosen lyde således: »Du arbejder for meget, tag et beroligende middel«, eller »Det er alt sammen noget, du bilder dig ind«, eller »Konsultér en psykolog«. Ingen af delene vil hjælpe!

Mange autoriteter er overbeviste om, at allergier, alkoholisme og mentale »sygdomme« ofte kommer af et udiagnosticeret lavt blodsukker, og - hvis du er interesseret - er der mange udmærkede bøger om emnet i Danmark.

Svaret?  En kostændring er det eneste svar. letoptageligt og fuldværdigt protein er vitalt for det komplicerede nervesystem, men andre næringsstoffer er af ligeså stor betydning: B-vitaminerne, lecithin, mineralerne for at nævne nogle få stykker. Så for at gøre det hele mere enkelt har vi fremstillet et særligt proteinrigt, letoptageligt og fuldværdigt proteintilskud i instantform,  Power Sport  (75-80% protein).  Power Sport  er let at tage, giver dig mere energi og er samtidig en god basis for intelligent vægtreduktion.

Sådan gør du: Rør 1-2 spiseskefulde ud i et glas med vand, skummetmælk, frugtsaft eller anden væske. Drik et sådant glas ved hvert hovedmåltid og supplér med 1  Bladgrønt multivitamin/mineral  tablet eller 1  Total B-complex  tablet.

Power Sport  virker. Prøv det!

Varerne forhandles af Danmarks ældste naturmiddelfirma, Natur-Drogeriet, og kan købes hos materialister og helsekostforhandlere.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012