Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Schizandra - kinesisk styrkemiddel

Hvordan ser den traditionelle  kinesiske medicin på Schizandra?

Uddrag af bogen »Chinese Tonic Herbs«, af Ron Teeguarden (1986)

Kinesisk Schizandra  er en meget speciel urt. Den blev i lang tid højt værdsat og foretrukket af de velstående klasser i Kina, især af kejserne og hoffets kvinder. Dens berømmelse skyldes dens ry for at være et foryngende og seksuelt styrkende tonikum. Den anvendte del er den lille frugt, som har en pikant smag.

Kinesisk navn: Wu Wei Zi eller O Mi Cha.

Traditionelle karakteristika
Atmosfærisk energi: varm energi.
Smag: syrlig-salt med skarpe og bitre overtoner.
Meridianer: Lunge, nyrer og lever.
Tonisk virkning: Yin og Yang tonikum.

Frugtens egenskaber.  Navnet Wu Wei Zi betyder »urten med de 5 smagskvaliteter«, forbundet med de 5 elementære energier. Men den fremtrædende smag er syrlig og saltet. Den siges at styrke lungers, levers og nyrers funktioner.

Den øger vand-Ch'i (»Chi« er det kinesiske ord for »energi« eller »livsenergi«) i nyrer og forøger betragteligt »vandet i de genitale organer«. Den fjerner seksuel træthed og er kendt for at styrke mandens potens. Wu Wei Zi giver rigelig Ching energi, nyrernes energi. Den er velkendt som et seksuelt styrkende middel for både mænd og kvinder, når den bruges på rette vis, og den har således været en populær urt i de velstående hjem i Kina, herunder også hos kejserne. Urten har på grund af knaphed indtil vor egen tid kun været brugt af begrænsede dele af befolkningen.

Wu Wei Zi uddriver »falsk ild«-Ch'i (vrede og spændinger i nakke og skuldre) af kroppen. Den er også meget anvendt til hudens forskønnelse og til beskyttelse af huden mod sol og vind. Af denne grund har den været meget populær hos Kinas rige kvinder. Den bruges også til at uddrive slim, beskytte lungerne og opbygge Wei Ch'i (den forsvarsenergi, der strømmer igennem huden).

Wu Wei Zi udvikler den fundamentale livsenergi og er derfor til stor nytte for alle, også for dem, der ikke er seksuelt aktive. Den er mildt sedativ (beroligende) og siges at have smertelindrende egenskaber.

Den giver vitalitet, når den bruges over nogen tid. Hvis den bruges i 100 dage, siges Wu Wei Zi at rense blodet, forny nyreenergien, afklare sindet og give en smuk og klar hud.

Som følge af det faktum, at alle 5 klassiske smagskvaliteter kan identificeres i Wu Wei Zi, mener man, at den indeholder kvintessensen af de 5 elementære energier som basis for dens egenskaber.

Moderne viden.  Schizandra chinensis  indeholder schisandrin, schisandrol, flygtig olie, chamigrenal, malinsyre, citrinsyre, vinstenssyre, vitamin C osv. Ekstrakter af denne plante har  in vitro  vist sig virksom mod tuberkelbacillen.

Ekstrakter er også i stand til at styrke det ikke-specifikke forsvar i organismen i lighed med de velkendte virkninger af Panax Ginseng.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012