Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Græsk olivenolie – den klassiske madolie

Olivenolie  har siden antikken været et eftertragtet levnedsmiddel. Den udmærker sig ved en uforlignelig og kraftig smag takket være sit indhold af værdifulde vital- og aromastoffer.

Vitaquells økologiske ekstra jomfru olivenolie fra Kreta indeholder ca. 70% enkeltumættede fedtsyrer, ca. 10% flerumættede fedtsyrer (linolsyrer) og kun ca. 20% mættede fedtsyrer. Den er velegnet til salater, stegning, grilning, marinader og saucer (stegning og grilning er dog ikke anbefalelsesværdigt).

Olivenolie har flere positive egenskaber: den styrker fordøjelsen ved at stimulere galdeblæren og letter udskillelsen af  lipasi pancreatica,  et enzym, der tillader optagelse af fedtstoffer.

Olivenolie har også en helende virkning på sår i fordøjelseskanalen og tolvfingertarmen. Man har hos mennesker, der fik al deres fedtindtagelse erstattet med olivenolie, konstateret en formindskelse af mavesår med 1/3 og en bedring af ardannelsen hos mere end halvdelen.

Der eksisterer en fordom om olivenolie: at den skulle være skadelig for folk med hjertelidelser. Men man har nu hos befolkninger, som bruger denne olie, kunnet konstatere en langt lavere hyppighed af hjerte-karsygdomme end i andre befolkninger.

Det gælder f.eks. Kreta, hvor der er 5 gange færre tilfælde af denne sygdom end i Finland, hvor der bruges meget lidt olivenolie. Endvidere har olivenolie trods sit lave indhold af linolinsyre vist sig at være i stand til at sænke kolesterolniveauet, og den amerikanske forsker Scott Grundy har i det ansete  New England Journal of Medicine  offentliggjort resultater, der viser, at en kost rig på olivenolie kan udgøre et vægtigt alternativ til en fedtfattig kost i behandlingen af for høje kolesterolværdier i blodet med dertil knyttet øget risiko for åreforkalkning.

Vitaquells økologiske ekstra jomfru olivenolie fra Kreta er koldpresset af frugterne fra oliventræet på den mest skånsomme måde. Det er en græsk kvalitetsolie, udvundet uden ekstraktion, kolesterolfri og fri for kemiske tilsætningsstoffer.

Vitaquells økologiske ekstra jomfru olivenolie fra Kreta kan købes hos materialist helsekostforhandlere.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012