Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tanacin (Feverfew)

- naturens værn mod migræne

Migræne og regelmæssigt tilbagevendende hovedpine er mange menneskers svøbe: mere eller mindre langvarige anfald af voldsomme hovedsmerter, ledsaget af synsforstyrrelser og eventuelt kvalme og opkastninger forvandler deres dage og nætter til mareridt og sætter dem ude af stand til at arbejde eller i det hele taget fungere normalt.

Mulighederne for behandling er som bekendt begrænsede og varierer desuden betragteligt fra patient til patient. Derfor er forskerne til stadighed på jagt efter nye og bedre medikamenter til lindring og behandling af disse lidelser.

I de senere år har engelske forskere fokuseret på planten  Tanacetum parthenium,  i England også kendt som »Feverfew«, fordi den traditionelt er blevet anvendt som febersænkende droge. I det hele taget er planten en gammel kending inden for folkemedicinen og er allerede omtalt af antikkens og middelalderens læger og urtekyndige.

Feverfew er blevet brugt i generationer i England til behandling af hovedpine, smerter og febertilstande, men især mod akut hovedpine og almindeligt ubehag forbundet med menstruationssmerter.

Det spændende er nu, at de engelske forskere for første gang har leveret konkrete, videnskabelige beviser på, at  Tanacin (Feverfew)  har en klar positiv virkning på migrænepatienter. Hermed er der tændt et nyt håb for de titusinde af danskere, der er ramt af denne sygdom.

En banebrydende undersøgelse blev foretaget af E. S. Johnson ved afdelingen for farmakologi på King's College, London.

Undersøgelsen omfattede 300 migrænepatienter, der i 2½ år fik ordineret  Tanacin (Feverfew).  Resultaterne var meget opmuntrende: 70% rapporterede, at deres anfald var blevet mindre hyppige, mindre smertefulde eller begge dele; de resterende 30 % oplevede ingen forandring. Ikke mindre end 1/3 slap helt af med sygdommen, mens 80% af dem, der indstillede behandlingen, fik alvorlige tilbagefald. (E.S. Johnson:  Mims Magazine,  May 15,1983). Senere forskning, bl.a. ved den anerkendte City of London Migrains Clinic, har bekræftet Johnsons resultater.

Men hvorfor virker Tanacin (Feverfew) mod migræne og smerter?

Forskernes antagelser går ud på, at de aktive substanser i præparatet hæmmer eller kontrollerer dannelsen (biosyntesen) af de såkaldte prostaglandiner i kroppen. Prostaglandinerne er involveret i overføringen af smertesymptomer, hvilket  Tanacin (Feverfew)  altså er i stand til at modvirke gennem sin regulering af kroppens kemi.

Denne virkemekanisme vil ifølge forskerne også kunne forklare den interessante omstændighed, at  Tanacin (Feverfew)  kan lindre smerter, der stammer fra  arthritis, gigt og reumatiske tilstande.  Nogle brugere af præparatet har desuden berettet om en vis beroligende virkning.

På grundlag af denne viden kan forskerne allerede i dag anbefale migrænepatienter og mennesker, der lider af stærke hoved- og gigtsmerter at anvende  Tanacin (Feverfew) som et forebyggende middel.

Præparatets virkning vil vise sig efter ca. 1 måned, men i flere tilfælde må behandlingen fortsættes endnu længere for at opnå resultat. Nogle mennesker vil ret hurtigt opnå en permanent bedring, mens andre må bruge præparatet som et led i en vedvarende migræneterapi.

Alvorlige bivirkninger forekommer ikke, men enkelte mennesker (4-5%) opviser allergiske reaktioner i form af små mundsår.  Tanacin (Feverfew)  bør heller ikke indtages sammen med alkohol eller af gravide. Urten kan med hensyn til styrke sammenlignes med enebær og malurt, hvor man jo også skal være opmærksom på doseringsmængden. Opstår der ubehagssymptomer, kan kapslen åbnes og indholdet fordeles over dagen, idet man tager 1/3af drogen til hvert hovedmåltid.

Endnu et tip tilfolk med lejlighedsvis eller kronisk migræne/hovedpine.

Niacin 30 mg tabletter.  Niacin er et B-vitamin (tidligere kaldet B3) med en mærkbar positiv virkning på mange migrænepatienter. Ifølge dr. Miles Atkinson fra New Yorks universitet beror dets terapeutiske virkning på dets evne til at udvide årerne og stimulere blodstrømmen.

Tanacin (Feverfew)  er fremstillet af den mest virksomme (mørkbladede) Feverfew-art - en vigtig kvalitetsfaktor, eftersom den store interesse for planten i de senere år har gjort det vanskeligt at fremskaffe den korrekte art, der er den eneste virkeligt virksomme.

Tanacin (Feverfew)  forhandles i dåser med 90 kapsler (300 mg), svarende til 3 måneders forbrug. En 3 måneders behandlingsperiode anbefales for at opnå vedvarende resultater. Doseringen i kapselform betyder, at unødvendige hjælpe- og farvestoffer er undgået.

Niacin 30 mg tabletter  kan uden risiko for komplikationer tages sideløbende med Tanacin (Feverfew).

Tanacin (Feverfew)  og  Niacin 30 mg tabletter  kan købes hos materialister og helsekostforhandlere.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012