Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Psorasis/psoreasis/eksem - glemt helbredelse

Vidste De, at en dygtig og modig dansk læge, dr. med. Kjer-Petersen, i 1949 prøvede at gøre opmærksom på, at der fandtes en meget kontant kur mod psoriasis og eksemproblemer. Modet bestod i at anbefale en naturlægekur fra A. O. Hansen, som dengang fungerede som naturlæge og hvis ønske var hjælp til selvhjælp. Naturlæge A. O. Hansen bemærkede, at »Ugeskrift for Læger« tog negativt imod et læserbrev fra kommunelæge Kjer-Petersen, hvori han gjorde opmærksom på, at han havde registreret en svag bedring, hvis patienterne fik (grønne) grønsager i deres diæt.

Naturlæge A. O. Hansen blandede sig i debatten og tilbød at stille sit materiale til rådighed for sagkundskaben uden omkostninger. Dette blev afvist med den begrundelse, at meningen sikkert var god nok - men der var jo så mange, der mente så meget; men selvfølgelig, hvis der kunne fremlægges dokumentation for 100 helbredelser, ville man kigge på sagen. Naturlæge A. O. Hansen sendte en forespørgsel til 120 patienter, hvoraf 52 indvilligede i at svare og beskrive deres eksem og psoriasis, behandling og helbredelse; og det til trods for, at det dengang var endnu mere ømtåleligt at opsøge helbredelse uden for de lægelige autoriteter. Endvidere havde en del af de adspurgte heller ikke fulgt kuren efter anvisningerne. Derfor må 52 svar og kontante vidnesbyrd siges at være imponerende.

Afdøde naturlæge A. O. Hansen påstod, at en hvilken som helst psoriasis kunne helbredes gennem hans diæt nr. 11 og theerne 103, 161 og 176.

I dag kan det dog bemærkes, at man kan gå frem i omvendt række med totaldiæten sidst og starte med AOH 103 og AOH 161 1-2 måneder, og hvis dette ikke er nok, må man koble 176 på yderligere 1-2 måneder. Hvis heller ikke dette hjælper nok, må man koble totaldiæten på.

Nr. 103 består af.- Bukkehornsfrø og knust hørfrø.  Nr. 103 gives ofte og som regel til alle patienter, der har træge eller svækkede tarme. I bukkehornsfrø findes et virkeligt godt enzym, og selv den lille enkle blanding har vist sig at være god for titusinde af patienter.

Tag en kop på fastende hjerte og ved sengetid.  Tilberedning: To theskefulde af denne blanding omrøres i en kop kogende vand og tages lunkentvarmt, det hele både vand og frø + eventuelt 2 theskefulde honning eller 2 theskefulde acaciehonning.

For at regulere afføringen til mindst 1 à 2 gange afføring daglig, kan De tage marmelade nr. 1. Tilberedning: 1/4 kg svesker og 1/4 kg figner rengøres og sættes i blød natten over. Sveskerne afstenes, og det hele hakkes meget fint eller går gennem en kødhakkemaskine. Derefter kommes det i en gryde sammen med det vand, hvori det har stået i blød, og heri kommes 2½ dl sirup og 1/4 kg honning. Det hele gives et let opkog. Lige før det tages af ilden, tilsættes 50 g pulv. sennes (ikke bælge). Det opbevares bedst i en stenkrukke, Der tages 1 à 2 theskefulde, morgen middag og aften. Kan dette ikke fås, kan De tage fra 1 til 3 Thea Go' tabletter efter  103 aftentheen.

Nr. 161 består af: Pebermynte-the, borago officinalis, bukkeblad, tusindgylden, padderokke, rosmarin, knust enebær, kamillethe, salvie, isop, jordrøg, baldrian rod og irlandsk mos.

Nr. 161 er en udpræget hudforbedringsthe. Den virker godt på tarmene, milten og leveren, rensende og forbedrende på selve hudfunktionen. Man kan også tage andre blandinger, der ligger 161 nær, men denne er mest alsidig over for hudlidelser. Tag en kop kl. 10 formiddag og kl. 15 eftermiddag. Må gerne drikkes koldt.

Tilberedning: To toptheskefulde overhældes med 1 kop koldt vand, der trækker under låg natten over og afsies. Om morgenen overhældes de resterende, afsiede teblade med 1 kop kogende vand og trækker ½ time under låg og afsies, hvorefter det hældes sammen med den første the på en tilproppet flaske.

Skulle det i begyndelsen knibe med at tage så meget på en gang, kan det tages ad fire gange med ½ kop hver gang. Skulle dette også knibe, kan disse fire halvkopper opspædes med ½ kop siet havresuppe (Kousa hvedediæt) hver gang.

Nr. 176 består af: Kinabark, ensianrod, pimpinellerod, baldrianrod, rabarberrod, alantrod og safran.

Nr. 176 er en opbyggende medicin. Ved de svære hudlidelser kan den ikke undværes, men den kan gradueres i styrke.

Tag en theskefuld i lidt vand to gange daglig (1/2 time efter frokost og 1/2 time efter middag).Tilberedning: Denne portion trækker i 6 døgn på 200 g anvist urtetinktur eller vinspiritus og 3 barneskefulde alm. vand i en stor tilproppet flaske og omrystes hver dag. Derefter afsies den og er færdig til anvendelse.

Bliv roligt ved, til De er sund. Normalt fortsættes kuren, til alle sygdomssymptomer er borte, og derefter kurtiden ½ gang til.

Hudneutraliserende salve er hensigtsmæssig. Natur-Drogeriets enebær/kamfer salve er en god hjælp hertil, andre hudsalver kan indskydes momentvis, når man synes, kurens hastighed mod helbredelse ikke går tilstrækkeligt fremad.

Diæterne:  Nr. 1, 2, 3 og 5 kan benyttes. Dog må aldrig spises: Makrel, sild, ål, kærnemælk eller fede, stegte ting og heller ikke røgede ting. Derimod i vintertiden to gange ugentlig grønkål i en eller anden form, og hvis det fås, to gange stærk hyldesuppe. Endvidere en Fermentkorn kapsel tre gange daglig i de to første måneder, sammen med Brottrunk.

Ved de meget svære og store akutte psoriasis-lidelser, hvor patienten er dækket næsten fra top til tå, og hvor også anden udsletlidelse undertiden er med, udelades de ovenfor nævnte diæter,  og der gives de første tre måneder diæt 11 alene og helt slavisk, som der står anført (uden afvigelser). Der findes ingen psoriasis-lidelse, der ikke kan helbredes med diæt 11 og theerne nr. 161, 176 og 103.