Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

ActiVin® er en multihelbreder

En multi-helbreder,  der har været overset i årtusinde - styrker immunforsvaret, mindsker risikoen for blodpropper, åreknuder, nethindelidelse, sukkersyge, cancer samt betændelser.

art-vindruerDen nyeste forskning har nu dokumenteret, at røde vindruekerner fra planten Vitis vinifera,  som vi er vant til at spytte ud, når vi spiser denne drue, er en vores vigtige forbundsfæller, når det gælder om at forebygge en række alvorlige sygdomme. De indeholder nemlig stoffer, der beskytter os imod skadelige frie radikaler, som findes i luften, vi indånder, maden vi spiser, væsken vi drikker. De stimulerer vores krops egne forsvarsmekanismer og arbejder på at holde os sunde.

Når vi taler om antioxidanter, tænker vi typisk på betacaroten og vitaminerne C og E. Men forskningen viser, at der er en mangfoldighed af antioxidanter, som er endnu stærkere end disse traditionelle substanser. Mange forskere mener, at ActiVin® vindruekerne ekstrakt ligger i front med hensyn til potent antioxidant virkning og dermed den sundhedsfremmende beskyttelse, man er ude efter.

Forskningen.  En undersøgelse fra Creighton University i Omaha, USA, der blev offentliggjort i april 1997, har betegnet ActiVin® vindruekerne ekstrakt som den nye »super-antioxidant«. Forskerholdet sammenlignede den patenterede ActiVin® vindruekerne ekstrakt med vitaminerne E, C og betacaroten og fandt ud af, at ActiVin® vindruekerne ekstrakt er langt stærkere.

Undersøgelser har vist, at nogle bioflavonoider udøver op til 50 gange mere antioxidant aktivitet end vitaminerne C og E. En undersøgelse på University of California, Davis, viste, at flavonoiderne i Vitis vinifera  er 1.000 gange stærkere end vitamin E med hensyn til at hæmme oxyderingen af LDL-kolesterol hos mennesker.

Forskningslederen fra Creighton, dr. Debais Bagchi, konkluderede, at undersøgelsens resultater viser, at den patenterede ActiVin® vindruekerne ekstrakt er »mange gange stærkere end vitaminerne C, E og betacaroten« i antioxidant virkning og biotilgængelighed. Den er »en kraftig hæmningsfaktor over for fedtharskning og DNA-fragmentering, påført af frie radikalere forklarede dr. Bagchi. »Dette er vigtigt, for frie radikaler kan ødelægge cellemembraner og skade DNA og være en grundlæggende årsag til mange typer af cancer, hjertesygdomme og endog til ældningsprocessen«.

Dette vil sige, at ActiVin® vindruekerne ekstrakt effektivt optages af kroppen og føres videre til cellerne, hvor den gør mest gavn. ActiVin® vindruekerne ekstrakt har faktisk vist sig at beskytte cellerne mod skader fra frie radikaler. Den fjerner effektivt de frie radikaler og bidrager på denne måde til elimineringen af disse farlige substanser på celleplanet.

Dr. Bagchis forskerteam bekræftede i dyreundersøgelser, at vindruekerne ekstrakt nemt optages i lever- og hjernevæv. Undersøgelser både in vitro  (dvs. i reagensglas) og in vivo  (dvs. i levende væv) demonstrerede overlegenhed i biooptageligheden og effektiviteten af vindruekerne ekstrakt sammenlignet med vitaminerne C og E og betacaroten.

art-activinDr. Biagchi anbefaler, at ActiVin®  vindruekerne ekstrakt tages sammen med andre antioxidanter, fordi hans forskerteam har vist, at ActiVin® vindruekerne ekstrakt »kan styrke kroppens antioxidant forsvarssystem signifikant og understøtte de beskyttende virkninger af C, E og betacaroten«.

Derfor skal man ikke nødvendigvis kassere det gamle og kaste sig over det nye. Tværtimod bør ActiVin® vindruekerne ekstrakt bruges til at styrke virkningen af disse mere traditionelle antioxidanter.

En anden fordel ved bioflavonoider er deres evne til opretholde en normal blodpladefunktion. Blodplader medvirker til at hele og reparere de små skader, der hele tiden sker på vores blodkar. Undertiden bliver blodpladerne for klæbrige og fortykker arterierne, sådan at risikoen for hjerteinfarkt og hjerteslag øges. Bioflavonoiderne reducerer denne klæbrighed og tillader, at blodet flyder lettere gennem karrene.

Hvorfor vindruer.  Det kunne se ud til, at det er franskmændene, der har lært os at værdsætte den lille velsmagende  Vitis vinifera  drue. Det er kendt som det franske paradoks: Den lave forekomst af hjertesygdomme trods franskmændenes store forbrug af fedt og kolesterolholdige levnedsmidler. Forskerne tror, at franskmændenes forbrug af rødvin delvis forklarer dette fænomen.

Naturligvis ved vi, at vin laves af druer, og det viser sig, at druer er rige på biologisk aktive flavonoider, der modvirker blodpladesammenklumpning. Det er dette høje indhold af flavonoider, som gør druer medicinsk værdifulde.

»Den højeste koncentration af flavonoider i denne røde drue findes i kernerne,« forklarer dr. Bagchi. »Vores opdagelser kan eventuelt også forklare, hvorfor rødvin er mere virksom end hvidvin med hensyn til at forhindre hjertesygdomme, eftersom rødvin gærer sammen med frøene, hvilket hvidvin ikke gør«.

Hvorfor ikke fyrretræsbark? Den er også rig på biologisk aktive flavonoider.

»For det første er det overvældende flertal af offentliggjorte kliniske og eksperimentelle undersøgelser igennem de seneste 20 år blevet gennemført med vindruekerne ekstrakt, ikke med ekstrakt fra fyrretræsbark,« forklarede dr. Michail Murray i en ny artikel i tidsskriftet Health Counselor  (Vol 7, No. 1).

Dr. Murray rapporterede også, at ActiVin® vindruekerne ekstraktens antioxidantvirkning er »væsentligt stærkere og mere effektiv sammenlignet med ekstrakten af fyrretræsbark«. Årsagen er, at den mest aktive bestanddel i ActiVin® vindruekerneekstrakt ikke findes i fyrretræsbarkekstrakt.

Desuden er det mere effektivt at ekstrahere de biologisk aktive bestanddele fra vindruekerner end fra fyrretræsbark. På denne måde får man et billigere produkt, som er stærkere virkende.

Vigtige gevinster for sundheden.  Som en potent antioxidant har ActiVin® vindruekerne ekstrakt vidtrækkende helsefordele. I tillæg til sin antioxidantvirkning (og måske på grund af sin antioxidantvirkning) kan ActiVin® vindruekerneekstrakt bruges effektivt til:

  • reduktion af oxideringen af cellemembranernes lipider,     
  • forebyggelse og behandling af hjertesygdomme,     
  • styrkelse af kredsløbet gennem styrkelse af blodkarrene og de røde blodlegemers fleksibilitet,     
  • forebyggelse af kapillærsvaghed og tilbøjelighed til blå mærker,     
  • diabetes og hermed forbundne nethindelidelser,     
  • maculadegeneration,     
  • behandling og forebyggelse af åreknuder,     
  • sårheling,     
  • stimulering af immunsystemet

Cancer beskyttelse.  På cancer-fronten fortsætter ActiVin® vindruekerne ekstrakt med at vise opsigtsvækkende resultater, både i behandlingen og forebyggelsen. I Creighton-undersøgelsen søgte man at finde ud af, om antioxidanter beskytter celler mod tobaksinduceret cellebeskadigelse og -død. Resultaterne viste, at ActiVin® vindruekerne ekstrakt reducerede celledød og beskadigelse med 85%, og dette er en stærkere beskyttelse, end vitaminerne C og E giver.

En ny undersøgelse, publiceret i American Association for Cancer Research,  marts 1998, viste, at ActiVin® vindruekerne ekstrakt hæmmer cancercellernes vækst hos mennesker, mens den fremmer væksten af de normale celler ved de samme koncentrationer. Ekstrakten fremmede også produktionen af antitumor proteiner i levercellerne; disse proteiner har vist sig at hæmme tumorvækst.

Dr. Robert Mackman fra University of California, Davis, siger: »Den nye forskning viser, at en blanding af antioxidanter, som omfatter biologisk aktive flavonoider som i ActiVin® - giver den bedste beskyttelse og hjælp til at forhindre disse svækkelsessygdomme«.

Et andet område, hvor ActiVin® vindruekerne ekstrakt har vist sig at være værdifuld for den menneskelige sundhed, er dens beskyttende virkninger på huden. Ultraviolet lys skader huden ved at fremme produktionen af frie radikaler og kan bl.a. forårsage erythem (hudrødmen). Undersøgelser har vist, at ActiVin® vindruekerne ekstrakt kan reducere erythem, påført af ultraviolet stråling.

Desuden styrker ActiVin® vindruekerne ekstrakt collagenproteinet (nøgleingrediensen til at holde vores celler sammen), mens det hæmmer produktionen af coliagenase (et enzym, der nedbryder collagenfibre). Den øger også collagenets evne til at reparere sig selv.

Mens collagen giver huden dens styrke, sørger elastin for smidighed. Elastins antagonist er en ødelæggende enzym, kaldt elastase. ActiVin® vindruekerne ekstrakt blokerer virkningen af elastase og hjælper dermed til at holde huden sund og ungdommelige.

Styrkelsen af blodkarrene er også til gavn for alle, der lider af åreknuder og ødemer. Endvidere virker ActiVin® vindruekerne ekstrakt som et antihistamin og er derfor også virksom over for allergier og betændelsestilstande.

Hvem ville have troet, at den lille, uanseelige vindruekerne bærer på så meget lægende kraft? Men ligesom med mange andre substanser viser Vor Herres Natur endnu engang, at den har forsynet os med de lægemidler, vi har brug for at holde os sunde.

Hippokrates har givet den bedste opsummering af dette: »Lad din mad være din medicin, og din medicin være din mad«.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012