Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

GLA-creme til glat og ung hud

Naturlig hudfaktor med værdifulde prostaglandiner. GLA-creme er en hudcreme, der passer fortræffeligt til pleje af tør hud, urenheder og begyndende rynkedannelse. Den er lavet på basis af olie fra frøene af planten  Borago officinalis og er derfor en ren naturcreme, som tåles af alle.

Mange kosmetologer og hudspecialister er begejstrede for den nye creme, og er overbevist om, at cremen har en velgørende effekt ved mange forskellige hudproblemer.

Dr. J. L. Burton fra dermatologisk afdeling på hospitalet i Bristol har i det internationalt kendte lægetidsskrift  The Lancet  jan. 1989 sammenfattet en række undersøgelser, der dokumenterer de essentielle fedtsyrers lindrende virkning på hudeksem, psoriasis og uren hud.

Olie fra  Borago officinalis er særlig rig på gamma linolinsyre (GLA), en fedtsyre, der er livsnødvendig for os, og som ikke kan produceres af organismen. Derfor må den tilføres udefra igennem kosten eller kosttilskud.

Gamma linolinsyre er først og fremmest vigtig, fordi den er forløber for dannelsen af de såkaldte prostaglandiner. Prostaglandinernes rolle er først blevet klarlagt i perioden 1965-70, og i de senere år er videnskaben blevet opmærksom på deres betydning for hudens sundhed, dens regeneration og smidighed.

Cremen absorberes hurtigt af huden og gør den utrolig blød og glat. Gamma linolinsyren omdannes direkte i huden til prostaglandiner; derved gøres huden elastisk, og smårifter, der kan være udgangspunktet for generende urenheder, læges hurtigt. Hudens modstandskraft over for ultraviolette stråler (f.eks. fra data-skærme) øges samtidig.

GLA-creme  er en intensivt virkende hudfaktor baseret på aktive prostaglandiner. Prostaglandinerne er også af stor betydning for den almindelige sundhedstilstand, når de bruges indvortes som kosttilskud. Der er derfor god fornuft i at bruge f eks. Bio-Hjulkrone kapsler jævnsides med GLA-creme.

Udover i boragoplanten og enkelte andre planter findes GLA kun i modermælk.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012