Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grøn Chlorella

Plantecellen der helbreder og beskytter.  Nyt præparat styrker immunforsvaret, får sår, skader og mavesår til at heles hurtigere, bidrager til at beskytte mod giftig forurening, regulerer fordøjelsen og tarmfunktionen, stimulerer væksten og får skadet væv til at gro, hæmmer alderdomsprocessen og giver et effektivt værn mod stråleskader.

I dag er nogle af de alvorligste sygdomme fremkaldt af forstyrrelser i de menneskelige celler, kroppens fundamentale byggesten. Derfor har terapi eller forebyggende behandling, der virker direkte på celleplanet, de bedste udsigter til succes.

Mange mennesker oplever, at de bliver indhentet af ernæringsbrist, hvilket typisk giver sig udslag i træthed og uoplagthed og et større antal syge- og fraværsdage om året.

Den mest effektive måde at styrke en sådan svækket organisme på er at vitalisere hver eneste celle i kroppen. Når cellerne er sunde og velfungerende, er organismens mulighed for forsvar mod sygdomsangreb Optimal.

I de senere år har en lille uanseelig ferskvandsalge kaldet Grøn Chlorella (Bio står for 100% naturlig) vakt videnskabens interesse på grund af dens potentielle helsefremmende egenskaber. Grøn Chlorella er omtrent på størrelse med et menneskeligt blodlegeme, og altså så lille, at den kun kan ses i et mikroskop. Til gengæld formerer plantecellerne sig med en enorm hastighed, hvilket har muliggjort den moderne produktion af algen under absolut hygiejniske og kontrollerede forhold.

Det var den hollandske biolog M.W. Beijernick, der i 1890 opdagede den biologiske Chlorella. Han havde sat sig for at finde ud af, hvorfor ferskvandssøer bliver grønne. Hans undersøgelser førte til konstateringen af de mikroskopiske Grøn Chlorella alger. Den grønne farve skyldes algernes indhold af store mængder klorofyl, en i sig selv meget vigtig ernæringsfaktor. Det skal her understreges, at klorofyl for at bevare sine ernæringsmæssige og medicinske egenskaber skal være af naturlig beskaffenhed dvs. bygget op omkring et natriumatom. Kunstigt klorofyl anvendes flere steder i fødevareindustrien og er bundet til et kobber-ion.

Grøn Chlorella indeholder mere naturligt klorofyl end noget anden kendt fødemiddel.

Klorofyl kaldes også planternes blod, fordi dets kemiske opbygning ligner opbygningen af vores eget røde blodlegeme, hæmoglobinet. Det har en meget kraftig afgiftende funktion og kan endog reducere risikoen for stråleskader. Ifølge det amerikanske tidsskrift American Journal of Surgery er det også en hjælp til helbredelse af indre sår og infektioner, hudproblemer og pyoré (purulent betændelse).

Grøn Chlorella er i dag det mest populære kosttilskud i Japan og vinder mere og mere frem i USA og Europa.

Interessen for Grøn Chlorella skyldtes oprindeligt dets enorme indhold af fuldværdige proteiner, der udgør op til 60% af planten, og som produceres 50 gange hurtigere end i andre afgrøder. Til sammenligning kan nævnes, at sojabønner indeholder 39 % protein og skummetmælkspulver 35 % Grøn Chlorella har betragtelige mængder af proteinet lysin - den aminosyre der begrænser proteinudnyttelsen af langt de fleste vegetabilske fødemidler.

Det er dette ekstremt høje proteinindhold, der forklarer Grøn Chlorellas appetitdæmpende virkning og dermed dets relevans i slankekure. Tages Grøn Chlorella sammen med de normale måltider øges proteinoptagelsen på grund af Grøn Chlorellas særlige aminosyresammensætning.

Man har talt om Grøn Chlorella som en »grøn« livsforsikring på grund af det betydelige indhold af næringsstoffer - faktisk er Grøn Chlorella det mest omfattende og rigeste fødemiddel, der kendes i dag (kun Unik Spirulina og Grøn Magma (Barley) nærmer sig denne rigdom af naturlige næringsstoffer). Det indeholder mere B12 vitamin end okselever og flere vitaminer og mineraler end noget andet næringsmiddel.

Men Grøn Chlorella er ikke blot rigt på vitaminer (rigere på A vitamin end spinat) og mineraler (bl.a. kalium, zink, jern, og jod), men det er tillige den bedste kilde til forsyning af DNA/RNA, som er ansvarlig for produktionen af energi, protein og enzymer i hver enkelt celle.

En analyse af næringsfaktorerne i Grøn Chlorella giver følgende værdier (pr. 100 g):

1. Alm. næringsstoffer:

 

 

 

Væske

5,10%

3 Mineraler

 

Fedt

2,80%

Calcium

315 mg

Protein

63,00%

Jern

160 mg

Aske

7,52%

Fosfor

1090 mg

Fiber

5,86%

 

 

Kulhydrater

15,72%

4. Aminosyrer:

 

Klorofyl

2,30%

Lysin

3,47 g

Klorofyl-B

spor

Leucin

4,99 g

 

 

Isoleucin

2,64 g

2. Vitaminer:

 

Treonin

2,68 g

Vitamin A

38000 i. e*

Valin

3,55 g

Betacaroten

70,40 mg

Methionin

1,68 g

Vitamin B1

1,60 mg

Phenylalanin

2,93 g

Vitamin B2

5,10 mg

Tryptofan

0,70 g

Vitamin B6

1,60 mg

Histidin

1,32 g

Vitamin B12

0,07 mg

Arginin

3,39 g

Vitamin C

18,00 mg

Serin

2,26 g

Vitamin E

10,50 mg

Prolin

2,49 g

Nikotinsyre

32,80 mg

Glycin

3,35 g

Pantotensyre

1,10 mg

Alanin

4,47 g

Folsyre

0,01 mg

Glutaminsyre

5,86 g

Biotin

0,10 mg

Asparaginsyre

12,32 g


* 3 i. e. = 1/0.6xbetacaroten (mikrogram). 
Kilde: Suehiro Koso Laboratory Co., Ltd., Japan.
 

På den 21. japanske bakteriologiske kongres i 1984 konkluderede deltagerne, at den biologiske Chlorella er i stand til at hæmme væksten i forskellige svulster hos dyr. Denne immunmekanisme blev senere bekræftet af serologisk afdeling ved det medicinske universitet i byen Kanazawa.

Grøn Chlorella viste sig at kunne reducere de symptomer af mavesmerter (trykkende fornemmelse, halsbrand, opstød og kvalme), som ofte optræder hos patienter med mave- og tolvfingertarmsår.

Eksperimenterne blev gennemført af dr. Yoshio Yamagische, der har fremlagt sine resultater i tidsskriftet  nihon iji shimpo  i en artikel, der bærer titlen »Behandling af fordøjelsessår med Chlorella«.

Ved levnedsmiddelinstituttet på et andet japansk universitet (Kinki universitet) viste en dobbeltblind undersøgelse, at blodtrykket sænkedes i den gruppe, som fik ordineret Grøn Chlorella.

Mange andre undersøgelser har vist, at Grøn Chlorella indeholder vækststimulerende substanser, anti-virus bestanddele og substanser, der virker blodsukkersænkende og nedsætter risikoen for hjerteslag.

Af stor interesse og betydning er også Grøn Chlorellas evne til at styrke det almindelige immunforsvar. Den amerikanske speciallæge Dr. David Steenblock, der har skrevet en bog om Grøn Chlorella, siger, at flere undersøgelser viser, at Grøn Chlorella effektivisere menneskets immunmekanisme, idet det er i stand til at højne interferonniveauet. Han fremhæver også plantens evne til at flere tungmetaller, bekæmpelsesmidler og andre miljøgifte fra organismen. En sådan afgiftende virkning kan i øvrigt også opnås med hvidløg.

Den kendte finske ernæringsekspert Rauli Måkelå har udtalt, at Grøn Chlorella ikke blot formår at forebygge mod sygdomme, men også at sænke blodets kolesterolværdier og styrke immunforsvaret. Han gør desuden som flere andre opmærksom på præparatets afgiftende egenskab takket være den store forekomst af naturligt klorofyl.

Grøn Chlorella er fremstillet under en særlig produktionsproces, der bevirker, at cellevæggen i hver enkelt alge er brudt, hvorved der opnås en maksimal optagelighed af næringsstofferne (ca. 80%).

Men for at øge den maksimale ernæringsværdi er Grøn Chlorella tilsat 1-2% Grøn  Magma (Barley),  en anden sensationel ernæringsfaktor, udvundet af saften af usprøjtede og ugødede unge bygplanter.

Grøn Magma blev første gang anvendt terapeutisk i Japan, og det har vist sig, at denne substans har en gunstig virkning på mange forskellige lidelser, dårlig fordøjelse, mavesmerter, mavesår, for højt blodtryk, vitamin- og mineralmangel, hudsygdomme, fedme, sukkersyge, træthed, hæmorider og irritabilitet.

Grøn Chlorella forhandles uden nogen tilsætning af konserverings- eller farvestoffer i klare gelatinekapsler og anbefales som et kosttilskud til generel styrkelse af sundheden samt under rekonvalescensen. Det bruges af alle, der ikke ønsker eller kan indtage store måltider (også under slanke- og fastekure), og som alligevel er fysisk og intellektuelt aktive. Anbefales sportsfolk og som en understøttende faktor ved behandlingen af de sygdomstilfælde, der er omtalt i denne artikel.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012