Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Betacaroten - fordele ved den naturlige variant

Betacaroten eller provitamin A er en af de mest effektive antioxidanter, det er vigtigt for synet og en betydningsfuld beskyttelsesfaktor for huden under solbadning. Det er en meget interessant substans, når talen er om cancerforebyggelse, og i modsætning til vitamin A kan betacaroten ikke overdoseres, da kroppen automatisk skaffer sig af med dét, den ikke kan bruge.

En vigtig substans i flere forskellige, væsentlige helsemæssige sammenhænge, altså. Betacaroten/provitamin A kan i dag fås som kosttilskud, både udvundet naturligt og fra syntetisk kilde. Rent kemisk er A-vitaminet det samme i de to slags præparater. Da syntetiske Betacaroten Provitamin A kapsler er en del billigere end de naturlige Bionorm Betacaroten kapsler, rejser sig spørgsmålet om, hvilke fordele der er ved at bruge naturlige betacaroten kapsler.

Natur-Drogeriets naturlige betacaroten kapsler (3 mg) er fremstillet af saltvandsalgen  Dunaliella salina.

Hvorfor har man valgt at bruge denne betacaroten kilde, hvilke ernæringsmæssige kvaliteter er der bundet til algen, og hvordan påvirker de det endelige produkt?

Dunaliella - en kompleks næringsfaktor.  Dunaliella salina  er en mikroalge, grøn, én-cellet, én-kernet og salt-tolerant. Den indeholder fotosyntetiske pigmenter i de såkaldte kloroplastre (bestemte bægerformede organer), og disse pigmenter er i det væsentlige to: klorofyl (grønt) og caroten (appelsinfarvet/gult). Her findes desuden et rødt hæmatokrom, der camouflerer de to pigmenter. Algen lever og udvikler sig i kystnære saltvandsområder.

Det mest bemærkelsesværdige ved Dunaliella er, at den har den største procentdel af pigmenter af alle alger, og dette er grunden til dens høje biologiske værdi som ernæringskilde for betacaroten/provitamin A.

Dunaliella alger med Beta-Caroten 60 kapsler 3 mg - naturlig

Ingredienser pr. kapsel: Naturlig betacaroten fra Dunaliella alger, sojaolie, gelatine, stabilisator (glycerol, sorbitol), emulgator (lecithin).

Hver kapsel indeholder:

Betacaroten 9 mg
Vitamin A 15.000 i. e.
Alphacaroten 300 mcg
Cryptoxanthin 78 mcg
Zeaxanthin 60 mcg
Lutein 51,6 mcg

Anvendelse: Dunaliella alger med Beta-Caroten kapsler er et provitamin A-præparat, som organismen selv omdanner til A-vitamin; fordelen herved er, at organismen på denne måde kun optager den mængde A-vitamin, den har behov for.  Dunaliella alger med Beta-Caroten kapsler er en faktor ved forebyggelse og behandling af cancer og bruges som et middel til beskyttelse af sart hud, der udsættes for stærkt sollys (sammen med  Dolomit tabletter, Tidselolie og Bio Flax  kapsler). Antioxidant.
Anbefalet dosis:
1 kapsel daglig i forbindelse med et måltid.

Dåse m. 60 kapsler

Desuden har den en af de højeste andele af proteiner, mens indholdet af fedt og aske er meget lavt.

Dens betydelige indhold af kulhydrater er en anden meget positiv faktor, idet de findes i form af polysaccharider (»caraginin«, »agar« og »algininsyre«), der har geldannende og stivnende egenskaber.

Hvad angår aminosyrer (proteinet) er det værd at fremhæve, at alger i almindelighed og Dunaliella i særdeleshed indeholder betydelige mængder af de essentielle aminosyrer og tilfører organismen arginin, glutaminsyre, prolin, tyrosin og lysin i relevant omfang.

Fedtsyrerne i Dunaliella er karakteriseret ved at være stærkt umættede.

Til lave koncentrationer af stearinsyre svarer høje værdier af umættede fedtsyrer som oleinsyre, der i nogle typer alger kommer op på 47%, linolsyre, som findes op til 25%, og linolsyre, der overgår de 25%; om disse stærkt umættede fedtsyrer ved vi, at de er i stand til at forebygge arteriosklerose.

Det er på baggrund af dette brede spekter af små mængder vigtige næringsstoffer, at man inden for helsebranchen mener, at betacaroten fra den naturlige Dunaliella-alge ikke påvirker kroppen så ensidigt som syntetisk udvundet betacaroten - derfor anbefaler man naturlige Dunaliella alger med Beta-Caroten kapsler (3 mg).

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012