Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ingefær gør rejseglad

Danske forskere gør sensationel opdagelse.  Ingefær (Zingiber officinale) har hidtil været kendt som et krydderi. Nu har videnskaben påvist, at ingefær også har vigtige medicinske egenskaber.

Ingefær er et af de helt almindelige krydderier i Indien og andre tropiske lande i Asien og Afrika. Herhjemme er den kendt som naturmidlet Comfort Complex kapsler, der bruges mod køresyge og søsyge. Ingefæren i Comfort Complex er nemlig i stand til at neutralisere de toksiske forbindelser, som opstår i mave og tarm, når kroppen i kortere eller længere tid udsættes for uvante bevægelser.

I den østafrikanske folkemedicin har ingefær været brugt mod hovedpine, gigt, hoste og manglende mælkedannelse hos kvinder.

Jyllands-Posten kunne den 4. maj 1989 fortælle om to dansk-indiske forskere, dr. Krishna Srivastava og dr. Tariq Mustafa fra samfundsmedicinsk institut i Odense, som nu har dokumenteret, at ingefær faktisk har en meget reel virkning på forskellige former for gigt.

Dr. Mustafa beretter om sin egen svigerfar i Canada, der nærmest var blevet invalideret af gigt i ankler og led. Han tog ingefær 3-4 måneder, efter at gigten var blevet konstateret, og det har han gjort siden. I dag er han symptomfri og har været det i 14 år. Hvorfor virker ingefær på gigt? Forskerne i Odense har vist, at ingefær hæmmer et enzym, der sætter gang i produktionen af prostaglandiner. Muligvis hæmmer ingefær også dannelsen af andre stoffer i organismen, som sammen med prostaglandinerne er skyld i mange former for gigt. Man mener, at denne dobbeltvirkning er forklaringen på, at gigtpatienter oplever en forbedring af deres tilstand.

Men der findes over 200 kemiske forbindelser i ingefær, og deres effekt på den menneskelige organisme er endnu langtfra kortlagt. De to læger er af den opfattelse, at ingefær kan have andre positive medicinske anvendelsesmuligheder, bl.a. tyder foreløbige undersøgelser på, at den er i stand til at hæmme dannelsen af blodplader i arterierne. Dette vil være af stor betydning for den forebyggende behandling af åreforkalkning.

Ingefær i den form, der findes i Comfort Complex, er nem at indtage og dosere.

De nye resultater fra Odense er meget opmuntrende og giver et nyt håb for gigtpatienter. Et ekstra stort plus er det, at Comfort Complex - i modsætning til mange gængse præparater - er helt uden negative bivirkninger. Tværtimod synes de at kunne gavne organismen på flere forskellige måder.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012