Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Så se dog at Stress-A!

art-antistressI det moderne samfund er stress en vigtig årsag til sygdom og nedsat velbefindende. Bekymringer, angst, støj, opskruet tempo, arbejdspres, fortravlethed, præstationsræs, konflikter i familien, dårlig ernæring og brug af stimulanser dræner kroppens reserver for vitaminer og mineraler og skaber den tilstand, vi alle kender som "stress". Negativ indstilling, vrede og utilfredshed hindrer os i at fungere Optimalt og kan føre til lidelser som mavesår, søvnløshed, uregelmæssig cyklus hos kvinder, hjertebanken, depression og meget mere. Til forskel fra syntetiske præparater hjælper vitaminer, mineraler og urter (droger) på en naturlig måde med at erstatte de tabte elementer og genoprette den normale mentale balance uden at sløve eller på anden måde forringe det almindelige velbefindende.

Betydningen af vitaminer og mineraler.  Det er vigtigt at bekæmpe stress gennem en fuldstændig dækning af vitaminer, mineraler og urter. En daglig tilførsel af mineraler som fosfor, kalium og magnesium og vitaminer især fra B-komplekset erstatter en stor del af de næringsstoffer, som kroppen mister på grund af stress. Et dagligt tilskud med en  Maximum multivitamin/mineral tablet giver en god sikkerhed for, at du får alle de nødvendige mineraler og vitaminer i de rigtige forhold og mængder.

Stresssymptomer.  Ifølge stressforsker Bo Netterstrøm, Arbejdsmedicinsk klinik i Hillerød, kan man dele stresssymptomerne op i fysiske, psykiske og adfærdsmæssige:

Fysiske symptomer:
Hjertebanken
Hovedpine
Svedeture
Indre uro
Mavesmerter
Appetitløshed
Evt. vægttab
Hyppige infektioner

Psykiske kendetegn:
Ulyst
Træthed
Hukommelses- og koncentrationsbesvær
Rastløshed 
Nedsat humoristisk sans
Evt. depression

Adfærdsmæssige kendetegn:
Søvnløshed
Uengagerethed
Vrede 
Aggressivitet 
Nedsat præstationsevne
Ubeslutsomhed
Øget brug af stimulanser
Evt. øget sygefravær

Stress-A Complex kapsler og te.  Der er nu kommet et nyt urtepræparat på markedet, som er lavet specielt med henblik på at hjælpe de mange mennesker, der daglig plages af stress. Det ny præparat hedder  Stress-A Complex kapsler og te og indeholder urter, som har en velgørende, afstressende virkning på et overbelastet nervesystem. Urterne er udvalgte og sammensatte i et indbyrdes afbalanceret forhold, der sikrer en effektiv afstressende virkning uden negative bivirkninger eller risiko for uafhængighed. Stress-A Complex kan uden problemer anvendes sammen med anden medicin, af gravide og ammende, samt af børn ned til x-alderen.

Urterne i Stress-A Complex

  • Lemongræs  (Andropogen citratus) bruges mod nervøs uro og krampetilstande og virker mildt afspændende.     
  • Hjertensfryd  (Melissa officinalis) er effektiv ved nervøsitet og søvnbesvær og virker beroligende på mave- og tarmkramper (kolik).     
  • Baldrian  (Valeriana officinalis) er måske den mest populære blandt de stressdæmpende urter; den har været anvendt i århundreder på grund af sine beroligende og afstressende egenskaber. Nye undersøgelser viser, at baldrianrod bedrer søvnkvaliteten og og løsner kramper i muskler og indre organer.      
  • Humle  (Humulus lupus) er et gammelt middel mod nervøsitet og søvnforstyrrelser; virkningen forstærkes, når humle kombineres med baldrian.     
  • Passionsblomst  (Passiflora incarnata) er en værdsat droge med beroligende, smertestillende og afslappende virkninger, løsner anspændthed.     
  • Kamilleblomst  (Matricaria chamomilla) er en af vore bedste lægeplanter og virker krampeløsende og mildt beroligende.

Kan bruges af alle

Disse droger kan spille en afgørende rolle i behandlingen af stress. Stress-A Complex kapsler og te kan bruges af alle, der oplever stress på arbejdspladsen, i familien, på uddannelsesstedet, i eksamensituationen osv. Stress-A Complex kan art-stress-aogså være et vigtigt supplement i stressbehandlings programmer, herunder fysisk aktivitet, massage, afslapningsteknikker, yoga, aromaterapi, psykoterapi, meditation og bøn. Drogerne influerer på psyken gennem deres påvirkning af nervesystemet og indirekte f.eks. gennem deres muskelafspændende effekt. Stress-A Complex te og kapsler kan således bruges både alene og som et terapeutisk supplement i et hvilket som helst stressbehandlings program. Det tilfører kroppen virksomme og harmoniserende plantesubstanser, der kan give en dramatisk forbedring af livskvaliteten hos enhver, der befinder sig en stressituation.

Stress-A Complex kapsler (90 stk.) og te (100 g) forhandles af matas- og helsekostforretninger.

Referencer:
Arbejdsmiljø 4 - 2001
Hagers Handbuch der pharmazeutischen Praxis