Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Citridal - et universalmiddel opdages

Det begyndte i 1980 i en kompostbunke i Florida - en opmærksom hobbygartner lagde mærke til, at grapefrugtkernerne i hans kompostbunke ikke rådnede. Tilfældigvis var denne hobbygartner - dr. Jacob Harich - også fysiker og immunolog. Interessen var vakt, og dr. Harich gav sig til at undersøge fænomenet. Resultatet var mere end bemærkelsesværdigt.

I grapefrugtkernerne gemte der sig et stof, som efter al sandsynlighed var mere virksomt og mere uskadeligt end et hvilken som helst kendt antibiotikum.Men ikke nok med det.

Den efterfølgende forskning ved flere velrenommerede universiteter rundt om i verden afslørede et uanet bredt virkespekter. Det viste sig, at ekstrakt fra grapefrugtkerner ikke bare uskadeliggjorde virus og bakterier, men også gærsvampe og andre svampe, samt parasitter. Virkningen af konventionelle antibiotika begrænses i sammenligning dermed til bakterier.

Dyrkningen af grapefrugt. I 1823 kom der for første gang grapefrugt fra Barbados til Florida, og der blev den dyrket i stadig større stil. I dag har Florida de største grapefrugtplantager i verden, men også f.eks. Israel og Spanien har en betydelig produktion. Den gule runde frugt er en populær spise, men kernerne har vi hidtil været vant til at betragte som værdiløse og spytte ud uden at ane, at de indeholder en uvurderlig skat i deres indre.

Virksomme stoffer. Det siger næsten sig selv, at planternes kerner, der jo indeholder de nye planters liv i sig, må være beskyttet af nogle stoffer, der kan sikre dem mod angreb fra andre organismer. Hidtil har man fundet disse interessante medicinsk virksomme stoffer i grapefrugtkerner: bioflavonoider og glykosider i form af naringin (naringin-rutinosid), isosakuranetin (didymin), neohesperidin, hesperidin, dihydrokaempferol-glykosid, poncirin, quereetin-glykosid, kaempferol-glykosid, apigenin rutinosid, rhoifolin, hepta-mothoxyflavonoid, nobiletin, samt nogle proteiner.

Egenskaber. Med denne unikke kombination opviser grapefrugtkerne ekstrakt en stærk forrådnelseshæmmende virkning, som er blevet påvist i bredtanlagte laboratorieundersøgelser og testrækker med bakterie-, virus- og svampekulturer og parasitter, samt på levende organismer i flere hinanden uafhængige undersøgelser. Citridal ekstrakt er højvirksomt over for et bredt kimspektrum, f.eks.  staphylococcus, streptococcus, salmonella, escherichia coli, pseudomonas, lactobacillus, klebsiella, shigelle, legionella, chlamydia, helicobacter, herpes og meget stærkt hæmmende over for svampe og gærsvampe. Citridal ekstrakt har en lidt frisk duft i retning af citrus, som dog i det anvendte præparat ikke længere kan mærkes. Den gængse tilsætning af planteglycerin beriger yderligere citrusfrugtens flavonoid-kompleks.

Hvorfor virker Citridal ekstrakt? Ifølge forskellige undersøgelser ser det ud til, at Citridal ekstraktens antimikrobiske aktivitet udfolder sig i den cytoplasmiske membran i mikroorganismerne. De virksomme stoffer i membranen bevirker en desorganisering af den cytoplasmiske membran, således at optagelsen af aminosyrer forhindres. Samtidig kommer det til en udsiven af celledele med en lav molekylevægt fra den cytoplasmiske membran. Man kan forenklet oversætte dette med en udsulten eller forblødning af mekanismen. Sygdomsfremkalderne gøres på denne måde inaktive og dør. Dette sker normalt inden for et tidsafsnit, der er væsentligt kortere end for de andre sammenlignelige præparater til eliminering af mikroorganismer. Virkningen af Citridal ekstrakt forbliver stabil både ved høje temperaturer og ved minusgrader.

Ingen toksiske betænkeligheder. Ved korrekt anvendelse af Citridal ekstrakt har man hidtil ikke konstateret sundhedsmæssige problemer. Citridal ekstrakt er (ved normal anvendelse) ikke toksisk og ikke primært hudirriterende. Man har ikke kendskab til tilfælde af forgiftning. Forskellige undersøgelser ved hinanden uafhængige laboratorier viste, at der skulle tilføres mindst 5 gram 50% grapefrugtkerne-ekstrakt pr. kilo kropsvægt, før det i enkelte tilfælde kom til dødelige forgiftninger hos forsøgsdyr.

Anvendelsen af Citridal ekstrakt i sygdomsbehandlingen. I dag findes der en lang række læger i USA, der allerede har flere års erfaring med Citridal ekstrakt. Den hyppigste anvendelse er ved mave-tarmsygdomme, gærsvampeinfektioner, forkølelsessygdomme, infektioner i hals-, næse- og øreregionerne, negle- og hudsvampesygdomme, tandkødsbetændelse (paradontose) og skedeinfektioner. Et vigtigt anvendelsesområde er desuden styrkelsen af immunforsvaret og beskyttelsen mod udbredelse af infektioner hos patienter med kroniske immunitetssvækkelsessygdomme som AIDS, kronisk træthed og candida albicans.

"Denne særlige substans har noget enestående ved sig. Vi ved ikke, hvad det er som egentlig fremkalder virkningen, men det sker uden bivirkninger Præparatet har dermed den store fordel at være sikkert" Denne udtalelse stammer fra specialist i indre sygdomme Dr. Leo Galland fra New York, der allerede har ordineret præparatet til sine patienter i over syv år Fuld af ros er også Dr. med. Louis Parish, en sundhedsekspert for det amerikanske sundhedsministerium og FDA (Food and Drug Administration), der har behandlet mange mennesker med tarmsygdomme: "Citridal ekstrakt bevirker en større tilbagegang i symptomerne end nogen anden behandling".

Dr. Jay N. Gordon fra Californien fremhæver den betydelige effektivitet i behandlingen af de hyppige gærsvampeinfektioner i munden og bleområdet hos de mindste patienter. Han fremhæver den fuldkomne uskadelighed for selv de mindste babys. Den tyske læge Dr. med. Klaus Kilstermann, Baden-Baden, der ligeledes har stor erfaring med Citridal ekstrakt, har gjort denne konstatering: "Citridal ekstrakt er efter min mening det absolut bedste og mest virksomme antibiotikum og det mest virksomme svampedræbende middel, Guds natur har skænket os".

Undersøgelser har vist, at Citridal ekstrakt er fra ti til hundrede gange mere effektivt over for skadelige mikroorganismer end andre testsubstanser (sølvoxyd, klorblegemiddel og jod).

Virkningen af Citridal ekstrakt er blevet dokumenteret over for flere hundreder bakterier, virus og svampe- og gærstammer af bl.a. følgende laboratorier:

Biol Chem Research Inc., Lakeport, CA, USA
Valley Microbiology Services, Palo Alto, CA, USA
Bio-Research Laboratories, Redmond, WA, USA
British Columbia Research Corp., Vancouver B. G, Canada
Northview Pacific Laboratories, Inc., Berkeley, CA, USA.

I Danmark forhandler helsebranchens specialforretninger Citridal flydende grapefrugtkerne-ekstrakt i flasker à 50 og 100 ml. Citridal fås også som tabletter i dåse med 90 stk. 1 tablet svarer til 10-12 dråber.

Grapefrugtkerneekstrakt: Status hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder (FDA)
I henhold til United States Code of Federal Regulation (CFR) skal ekstrakter af f.eks. grapefrugt, citron, lime og appelsin være forsynet med et centralt registreringsnr. For disse produkter har FDA udstedt følgende bestemmelse:

"21 CFR 182.20 Essentielle olier, oleoresiner, (fri for opløsningsmidler) og naturlige ekstrakter (inkl. destillater). Essentielle olier, oleoresiner, (fri for opløsningsmidler) og naturlige ekstrakter (inkl. destillater), som generelt anses for at være sikkert (GRAS-status: Generally Recognized as Safe) til den angivne anvendelse.
Ifølge 21 CFR 182.20 i Code of Federal Regulations anses grapefrugtkerneekstrakt for at være sikkert til den angivne anvendelse.

Generelt navn Botanisk navn
Citrusskal Citrus spp.
Grapefrugt Citrus paradisi
Under Del 182 - Stoffer, der generelt anses for at være sikre (GRAS):
Afsnit B - GRAS-fødevarer med flere anvendelsesmuligheder:
Glycerin (CFR-angivelse 182.1320)
Ascorbinsyre (CFR-angivelse 182.3013)

Referencer:
Krehl, P.: »Citrus in health and disease« University Press of Florida, 1989.
Kushner-Resnice, Susan: "Grape-Fruit Seed Extract", East-West - Nat. Health Magazine, Jan/Feb. 1992.
Sachs, Dr. med. Allan: "Grapefruit Seed Extract - A Revolution in Germ Control", To Your Health Magazine, USA, issue April/ May 1993.
Sachs, Dr. med. Allan: "Grapefruit Seed Extract - The Swiss Army Knife of Germ Control", Health store News, USA, Aug/ Sept. 1993.
Sharamon, S./Baginski, B. J.: "Das Wunder im Kern der Grapefruit", Aitrang 1997.
Wright, Brian/Wright Celia: "Grapefruit Seed Extraxt - A Natural Antibiotic", Beyond Nutrition (Magazine), Burwash Common, East Sussex, 1994.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012