Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Brottrunk

art-brotBrottrunk er en mælkesyrnet gæret drik af specialfremstillet fuldkornsbrød. På grund af sin påfaldende afgiftende virkning er Brottrunk i de senere år blevet mere og mere kendt, samtidig med at der er blevet offentliggjort nogle opsigtsvækkende undersøgelser

Brottrunk indeholder ved siden af mælkesyre en række biologisk aktive enzymer. Mælkesyre har i kraft af sin evne til at udvikle brint-ioner en særlig desinficerende virkning. Det mest bemærkelsesværdige ved Brottrunks virkning er en styrkelse af immunsystemet og afgiftningen.

Patienter med eksem og psoriasis oplever ofte en mærkbar forbedring af deres tilstand med Brottrunk (se nedenfor).

Til Brottrunks anvendelsesområde (i det mindste som et supplerende middel) hører også disse forskellige allergiske lidelse:

Atopisk dermatitis (neurodermitis), kontaktallergi, allergisk rhinitis og astma, nældefeber, (urticaria), tilbøjelighed til levnedsmiddelallergi henholdsvis intolerance.

Videre de forskellige kroniske forgiftninger med tungmetaller (frem for alt bly, kadmium og kviksølv). De kommer for det meste ind i organismen gennem forurenede levnedsmidler fra marker, der befinder sig tæt på industri, fra os fra bilerne (bly, kadmium) eller fra forurenede konsumfisk.

På Spezialklinik Neukirchen  i Tyskland undersøgte man i 1992 35 patienter i alderen fra 3 til 35 år med klinisk konstateret neurodermitis (26 tilfælde) og psoriasis (9 tilfælde). I løbet af undersøgelsesperioden (3-5 uger) fik patienterne ingen intern antibiotiske eller antimykotisk behandling og ingen semielementær ernæring, baseret på soja- eller komælkepræparater. Der blev alene givet klinikkens normale rotationsdiæt. I de første 2 uger fik patienterne ca. 40 ml Brottrunk fortyndet i mineralvand, efter den 15. dag. 50 ml ufortyndet Brottrunk 3 x daglig; fra den 21. dag 100 ml ufortyndet Brottrunk 3 x daglig.

Efter 3 ugers behandling kunne der påvises en meget positiv virkning af præparatet på tarmfloraens sammensætning. Særlig bemærkelsesværdig var den hæmmende virkning på  hæm. E. coli-, klebsiella-, proteus- og staph. aureus  stammerne såvel in  vivo som in vitro.

På den anden side viser de kvantitative resultater med hensyn til kolonfloraen allerede efter 21 dages indtagelse en signifikant stimulering på væksten af sunde mælkesyreproducerende bakterier som lactobacillus sp., bifidobacillus sp. og enterokokker.

Da netop de mælkesyreproducerende stammer hos patienter med neurodermitis og psoriasis er signifikant reduceret i forhold til de patogene stammer, egner Brottrunk sig særdeles godt til biologisk bekæmpelse af sådanne dysbiotiske tilstande. Den udmærkede tolerance ved allergier og psoriasis (kun i ét tilfælde subjektiv afvisning af smagsgrunde) og den fuldstændige bivirkningsfrihed gør præparatet anbefalelsesværdigt til den biologiske bekæmpelse af forskellige tarmfloraforstyrrelser.

Listen over de hidtil kendte virkninger af Brottrunk er ikke afsluttet hermed. Vigtigst er åbenbart den immunstimulerende virkning, den fremmende virkning på kroppens egne reguleringssystemer og evnen til at binde skadelige stoffer og føre dem ud af kroppen.

Anbefalet dosis: 3 x daglig et glas til måltiderne (20 ml = 1/4-½ kop).

100 ml Brottrunk indeholder gennemsnitligt:
Energi 34 kJ (8 kcal)

pH-værdi

2,9

Protein

1,4 g

Fedt

0,07 g

Mælkesyre (D/L)

1,0

Mineraler:

 

Natrium

26,0 mg

Kalium

24,5 mg

Calcium

10,5 mg

Magnesium

5,0 mg

Jern

0,44 mg

Mangan

0,09 mg

Zink

0,26 mg

Kobber

0,003 mg

Klor

70 mg

Fosfor

7,8 mg

Vitaminer:

 

B1

10 mcg

B2

20 mcg

B6

40 mcg

B12

3 mcg

Niacin

90 mcg

E

370 mcg

Pantotensyre

10 mcg

Aminosyrer:

 

Alanin

33 mg

Arginin

33 mg

Asparginsyre

40 mg

Glycin

42 mg

Glutaminsyre

14 mg

Leucin

30 mg

Serin

39 mg

Threonin

30 mg

Tyrosin

20 mg

Valin

20 mg

Lysin

36 mg

Et særligt værdifuldt produkt er Fermentkorn. Det udvindes sammen med mælkesur gæret Brottrunk som en fast substans og findes i handelen i kapselform. Virkningerne af dette tørkoncentrat er blevet undersøgt og bekræftet flere gange. 

  • Stabilisering af tarmmiljøet. Fjernelse af gærings- og forrådnelsbakterier.    
  • Fordøjelsesstimulering   
  • Antiallergivirkning.    
  • Forbedring af levnedsmiddeltolerance.    
  • Antireumatisk middel.   
  • Stimulerende virkning   
  • Opbygning af den almindelige modstandskraft, reduktion af infektionshyppigheden.   
  • Antidepressiv virkning, hurtigere helbredelse efter neurologiske sygdomme   
  • Hurtigere opbygning af styrke, hurtighed og udholdenhed hos sportsfolk.   
  • Giver bedre livsbetingelser for den sunde tarmflora.

Virkningen forklares af en kvalitativ forbedring af kornbasen (hvede, rug og havre) igennem en efter en speciel recept eksakt kontrolleret mælkesyregæring. I slutproduktet findes også 9 mikrogram vitamin B 12 per 100 gram Fermentkorn. Det er dannet under forædlingsprocessen.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012