Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kristpalmeolie

Virksomt naturmiddel fra Østen.  Kristpalmen  (Ricinus communis)  er en busk med store, håndlappede blade. Af frøene udvindes der en tyktflydende, klar, svag gullig eller næsten farveløs olie.

Sikkert afføringsmiddet.  Denne bruges som et mildt, pålideligt, rent mekanisk virkende afførende middel, men er også anvendt til fordøjelsesforstyrrelser, hvor diarré er hovedsymptomet, idet den i små doser har en beroligende virkning på tarmkanalen. Det er også kendt som et godt middel mod hård hud på fødderne.

I Nepal bruges et omslag mod betændte sår og feber. I Ghana bruges planten mod astma og mavekræft, og et insektmiddel udvindes af bladene. I Kina lægges de knuste frø på energipunkterne, eller olien duppes på.

Ricinindhold i kristpalmeolie. Ricin er et giftigt protein, der findes i Ricinus communis, også kendt som kristpalme, castorbønne eller olieplante. I Natur-Drogeriets Kristpalmeolie er ricinet fjernet.

Pakninger med Kristpalmeolie.  Kristpalmeolie kan altså anvendes både udvortes og indvortes som et udrensende og afførende middel. Af særlig interesse er de erfaringer, som er gjort med pakninger til behandling af en række forskellige lidelser.

Dr. William O. McGarey, Phonix, Arizona, har opnået stor succes med pakninger med Kristpalmeolie ved forskellige underlivslidelser: mavesår, blindtarmsbetændelse, tyktarmsbetændelse og galdesten. Hans mest bemærkelsesværdige tilfælde var en 80-årig kvinde, der led af forstoppelse. Der var så stor initation i tarmen, at der var ved at gå koldbrand i den. Det var for risikabelt at operere. Som sidste udvej prøvede han med pakninger på maven, som var meget øm og udspilet. Allerede 24 timer senere havde forstoppelsen som ved et mirakel fortaget sig; efter nogle dage var maven helt flad, og ethvert spor af de tidligere sygdomssymtomer var for første gang i årevis fuldstændigt forsvundet.

Hos patienter med for højt blodtryk havde pakningerne i nogle tilfælde en gavnlig virkning på det autonome nervesystem.

Efter behandlingerne fik patienterne olivenolie (Oleum koldpresset bedst) til at udrense galdeblæren og stimulere udskillelsen af giftstoffer gennem leveren, nyrerne, huden og lungerne.

I andre tilfælde virkede Kristpalmeolie lindrende på gigtplagede led og helbredte lokale bylder.

En anden amerikansk læge, dr. George O'Malley fra Galien, Michigan, har været inde på, at pakningerne med Kristpalmeolie stimulerer chyluskarrene, de fine, små lymfekar i tyndtarmen.

Dr. D. Malley har rapporteret om gode resultater ved kronisk galdeblærebetændelse, kroniske mavelidelser, ulcerøs tyktarmsbetændelse, ja, selv hævede fødder. Dr. d Malley sluttede, at olien optages gennem huden og lettede den forøgede blodtilførsel i underlivet, der var en følge af træghed i lymfecirkulationen.

Har dobbelt virkning.  Den virkning, Kristpalmeolie har på huden, er dobbelt: den virker direkte stimulerende på lymfestrømmen gennem både de dybereliggende lymfekar, og samtidigt virker den styrkende på visse dybtliggende organer i underlivet.

På samme måde som pakningerne med Kristpalmeolie hjælper på forøget blodtilførsel i maveregionen, viser de sig også velegnede til forskellige gevækster som modermærker, vorter og cyster, samt ved lidelser som psoriasis, podagra og nyresten.

Pakningerne med Kristpalmeolie synes således gavnlige, hvor det drejer sig om en utilstrækkelig stærk cirkulation af lymfen, hvad der igen medfører, at giftstoffer, som stammer fra sygdommen eller findes ophobet i legemet, ikke bliver udskilt.

Pakninger med Kristpalmeolie.  Tre lag blødt flonelsklæde gennemvædes med varm Kristpalmeolie, anbringes på maven over leveren og galdeblæren, således at pakningen når helt ned over coecum og blindtarmens område. En elektrisk varmepude eller en varmelampe benyttes til at holde på varmen. Pakningerne gives i tre på hinanden følgende dage hver uge, i halvanden til tre timer dagligt. Derefter ordineres olivenolie til indvortes brug i de næste tre dage. Olivenolien aktiverer produktionen af lymfe, der igen har til følge, at kredsløbsforstyrrelserne, der er almindelige ved de fleste mave- og underlivssygdomme, formindskes. Og samtidig intensiveres produktionen af lymfocytter, der er nogle af legemets forposter i kampen mod sygdomme.

NB.: Den indvortes anvendelse skal begrænses til kortere tid (1-2 uger), idet man tager ½-1 teskefuld 1-3 gange daglig.

Stimulerende afføringsmidler
Afføringsmidler i denne gruppe stimulerer tarmens bevægelser ved direkte kontakt. De kaldes derfor også kontakt-laksantia. De omfatter:

1. syntetiske stoffer, f. eks. bisakodyl, picosulfat
2. vegetabilske stoffer (anthrachinonforbindelser, f. eks. aloe og sennes)
3. ricinusolie (amerikansk olie)

Disse midler bør almindeligvis ikke anvendes gennem længere tid, da de kan virke vanedannende ved at tarmens naturlige bevægelser sløves.

Ricinusolie
Ricinusolie påvirker både tynd- og tyktarmens peristaltik. Derfor indtræder effekten allerede efter 2-6 timer.
Ricinusoliens ubehagelige smag kan dækkes med surt smagende stoffer, f. eks. citronsaft. Langvarig brug af ricinusolie frarådes på grund af præparatets kraftige effekt. Den uteruskontraherende effekt af ricinusolie skyldes formentlig indhold af prostaglandinlignende stoffer, eller at nogle indholdsstoffer af organismen kan omdannes til prostaglandiner.

Kilde: Jordemoderforeningen

Kristpalmeolie fra Natur-Drogeriet A/S forhandles i flasker med 100 ml.

Læs også:
Skallin og Resultat Plus
Skallin loppefrøskaller sænker kolesteroltallet og fjerner giftstoffer
Skallin sætter maven i godt humør!
Skallin - Danmarks bedste og mest prisgunstige fiberprodukt
Plantefibre: Hvorfor skal vi vide mere om Skallin?
Resultat Plus
Læge anbefaler Thea-Go'
Thea Go' - mavens ven nr. 1
Thea Go’ er go’ for en træg mave
Brottrunk – genvej til en sund tarm
Artiskokkens fire stærke sider
Rød Elmebark

Referencer:
The Sleeping Prophet, New York.
Hagers Handbuch der pharmazeutischen Praxis 1985.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012