Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tomentosa- en fantastisk plante fra den peruvianske regnskov

Tomentosa (Uncaria tomentosa) er en plante, der vokser i højlandet i Peru. Den har været brugt i hundreder, måske tusinde af år, af de indfødte Ashanica-indianere som afkog til at modgå onde ånder og sygdomme, bl.a. til behandlingen af sådanne, der hænger sammen med immunforsvaret og fordøjelsessystemet.

Undersøgelser er blevet gennemført flere steder i Peru, ved universiteterne i Innsbruch, München, Milano og Napoli, samt ved The Huntington Research Center, England, og The Central Research Institute of Chemestry i Ungarn.

Det er takket være dens helende egenskaber og styrkende virkning på immunsystemet, at Tomentosa synes at have terapeutiske anvendelsesmuligheder, der overstiger Pau d'Arco, Echinacea, gyldensegl, Astragalus og Sibirisk Ginseng, såvel som Reishi og Shihai svampene og  andre naturpræparater som vindruekerne ekstrakt, Caprylinsyre og Hajbrusk.

I 1988 blev der afholdt en international konference om anvendelsen af traditionel medicin i Lima, Peru. En af deltagerne fra Peru talte om sin og kollegers succes med at behandle ca. 700 kræftpatienter med 14 forskellige og nøje diagnosticerede former for kræft mellem 1984 og 1988.

Dr. Brent W. Davis skriver i sin  A New World Class Herb for AK , Practice, 1992, at Tomentosa har en evne til at overvinde alvorlige fordøjelseslidelser, som intet andet produkt kan gøre noget ved. Han kommer til denne konklusion efter at have behandlet 150 patienter fra 1988 til 1992.

Indholdsstofferne i Tomentosa.   Forskerne har i de senere år interesseret sig for, hvilke stoffer i Tomentosa, der kan tænkes at forklare dens terapeutiske egenskaber.

I 1989 isolerede den østrigske forsker Klaus Keplinger 6 oxindole alkaloider fra Tomentosa (US. Patent #4,844,901). I det 10 sider lange patentdokument siges det, at 4 af de 6 alkaloider er egnede til generel styrkelse af immunsystemet. Det mest aktive alkaloid er ifølge patentet isopteropodin. Isopteropodin (isomer A) og i en mindre grad 3 af de andre alkaloider har i laboratorieforsøg vist sig at have en udtalt styrkende virkning på phagocytosis (de hvide blodlegemers og makrofagers evne til at angribe, indkredse og fortære skadelige mikroorganismer, fremmedlegemer og affaldsstoffer).

Ifølge en undersøgelse på Shanghal College of Traditional Medicine viste en af de alkaloider, der ikke havde immunstyrkende egenskaber, sig i laboratorietests i stand til at modvirke blodpladesamling og thrombosis. Det viser, at dette alkaloid kan være nyttigt i forebyggelsen af slagtilfælde ved at sænke blodtrykket, stimulere kredsløbet og forhindre både dannelsen af blodpladeansamling på arterievæggene og af blodpropper i hjerne, hjerte og arterier.

Terapeutiske erfaringer - AIDS.  Den 28. november, 1988, og den 17. juni 1993 blev der offentliggjort to artikler i El Commercio, den førende avis i Lima, Peru. Den første artikel berettede, at Tomentosa havde vist sig effektiv i behandlingen af allergier og neurobronkitis. Artiklen beskrev dr. Keplingers succes med at behandle herpes. Den sluttede med en diskussion af hans resultater i behandlingen af syv AIDS patienter. Ifølge artiklen havde han ikke været i stand til at hjælpe to af disse, men de andre fem fik et så meget bedre velbefindende, at deres symptomer forsvandt.

Den anden artikel fortalte om, hvordan Immodal, det laboratorium i Østrig, der ledes af dr. Keplinger, bruger Tomentosa sammen med AZT (azidothymidin). Denne kombination bruges for at forhindre udbredelsen af HIV-virus i blodet, aktivere immunsystemets forsvarsceller og standse udviklingen af cancerceller. Ifølge Immodal havde ingen af de mennesker med AIDS virus, der var blevet behandlet på denne måde, yderligere udviklet deres symptomer. Endelig nævnte man, at behandlingen også havde reduceret de negative bivirkninger af behandlingen med AZT.

Nye aktive substanser.  Foruden isopteropodin og andre oxindole alkaloider har forskere fra Italien og Peru isoleret andre gavnlige substanser, herunder: adskillige polyphenoler og triterpiner og plantesteroiderne stigmasterol og campesterol. Tilstedeværelsen af disse komponenter kan eventuelt forklare plantens antioxidentale egenskaber, dets evne til at beskytte cellerne mod de frie radikaler, og de antivirale, antiinflammatoriske og antitumorale egenskaber, der også tillægges den.

I Peru og andre spansktalende lande er dens almindelige navn Una de Gato, katteklo, på engelsk Cat's Claw.

Ingen risiko for bivirkninger.  I sin meget anerkendte bestseller,  Vibrational Healing,   skriver dr. Richard Gerber, M.D., at Tomentosa er en unik lægeplante, der har været brugt i mange år af de indfødte i Peru. Han nævner videre, at planten virker meget lovende imod arthritis, når den bruges indvortes, enten som the eller kapsler. Dr. Gerber siger også, at undersøgelser har vist, at planten har en meget lav toksicitet, selv om den tages i store doser, f.eks. af mennesker, der lider af smertefulde led og ikke kan tage konventionel medicin på grund af uønskede bivirkninger. Han fremhæver, at Tomentosa kan være en hjælp til at reducere bivirkningerne af stråling og kemoterapi i forbindelse med cancer.

 

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012