Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hvilke proteintilskud skal man vælge?

Der findes i dag flere forskellige typer proteintilskud, de fleste er fremstillet efter formler, der imødekommer bodybuilderes og andres atleters behov; men proteiner spiller også en væsentlig rolle for energi og slankning/vægtøgning. De nedenfor anførte proteintilskud kan indgå i trænings- og helseprogrammer, der har et af disse formål: forøgelse og formning af muskelmassen, forbedret energi, vægtøgning, og slankning.

Muskeludvikling - Body Kraft.  100% vegetabilske proteiner - isoleret sojaprotein med ca. 85% protein i tørstof, indeholder alle essentielle aminosyrer - udrøres i mælk eller anden væske eller blandes i brød, farsretter osv. Dåse med 500 g.

Muskeludvikling - Power Sport - Muscle Optimum.  Proteintilskud med 75% mælkeprotein (instant), har alle nødvendige aminosyrer til muskelopbygning; anbefales bodybuildere og sportsfolk, der ønsker en hurtig muskeludvikling. Purinfri. Dåse med 350 g.

Muskeludvikling - Build Up - Mucle & Energi.  Her kombineret 52% mælkeproteinpulver (instant) med komplekse kulhydrater; et all-round proteintilskud, der leverer materiale til såvel muskelopbygning som energi. Purinfri. Dåse med 550 g.

Energi - Sport Action - Energy Powder.  Fremstillet af letopløselige maltodextrin. Kulhydraterne optages hurtigt af kroppen, og der frisættes energi; egnet, når der stilles ekstra krav til fysisk udholdenhed. Dåse med 600 g.

Vægtøgning - Body Plus - Weight Gainer.  Maltodextrin sammen med 63% mælkeprotein (instant), røres i væske sammen med æg, honning, sirup, iscreme, banan osv. Optages let af organismen. Bruges ved appetitmangel og/eller når store måltider ikke tolereres. Purinfri* Dåse med 350 g.

*Purin er en kemisk forbindelse, beslægtet med bl.a. urinsyre og coffein; virker belastende på nyrerne og har en negativ indflydelse på gigtpatienter.

Hvornår skal man tage proteintilskud?  Kvælstofstrømmen er maksimal 2-5 timer efter træning/fysisk arbejde, og aminosyrerne skal nå frem til blodstrømmen inden for dette tidsrum. Af denne grund  får man den bedste udnyttelse af sit proteintilskud, hvis man tager det såvel et par timer før som et par timer efter træningen, evt. også under træningen.  Bemærk, at proteiner ikke er benzin for kroppen, dvs. de skal ikke primært give energi, proteiner er musklernes byggesten, og de skal være til rådighed, når musklerne er parate til at blive genopbygger, altså primært efter træningen.

Det anbefales stærkt at tage  proteintilskud sammen med et (i øvrig proteinrigt) måltid for at opnå optimal fordøjelse.

Da en meget proteinholdig kost stiller særlige krav til fordøjelsen, kan det anbefales at tage Brottrunk sammen med proteinholdige måltider. Proteiner giver også lever og nyrer ekstra arbejde, samtidig med at organismen har et større tab af calcium og vand. Af denne grund er det tilrådeligt at drikke mindst 10-12 glas vand daglig for at holde lever og nyrer rene.

Foruden til bodybuildere og sportsfolk er proteintilskud nyttige for mennesker, der lever af ulødig kost (meget fedt og sukker), og for ældre, især når appetitten svigter.

Den virkelige fordel ved proteintilskud (af begge typer) ligger i, at aminosyrerne lettere optages af organismen i forhold til de aminosyrer, som findes i levnedsmidler, samt at de indeholder lave mængder kaloriegivende fedtstoffer og kulhydrater.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012