Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Super Folsyre, Super B6 og Super B12

- beskytter hjerte og kredsløb

Super Folsyre og vitamin Super B6 og Super B12 kan ifølge den nyeste forskning spille en betydelig rolle i forebyggelsen af hjerte/kredsløbssygdomme. De er nemlig i stand til at neutralisere det skadelige stof  homocystein  i blodstrømmen og på denne måde nedsætte risikoen for hjertesygdomme, infarkt og andre kredsløbssygdomme, herunder visse former for senil dementia.

Her er kendsgerningerne:

1. Der består en forbindelse mellem plasma homocystein og åreforkalkning.

2. En række nyere kliniske undersøgelser har påvist en relation mellem moderate til høje plasma homocystein værdier og hjertekoronarsygdomme, sygdomme i hjernens blodkar og i de perifere blodkar.

3. En gennemgang af forudgående undersøgelser viser, at homocystein værdierne hos patienter med karsygdomme er gennemsnitlig 31% højere  end hos raske personer.

4. En ny undersøgelse i USA viste, at når plasma homocystein værdierne er bare 12% højere end normalt, er risikoen for et pludseligt hjerteanfald  3-4 gange højere

5. I de fleste tilfælde er høje plasma homocystein værdier forbundet med utilstrækkelige vitamin koncentrationer.

Forskerne konkluderer en helt ny undersøgelse således: »Et vigtigt bidrag til nærværende undersøgelse er påvisningen af, at utilstrækkelig folsyreindtagelse er den vigtigste årsag til den homocysteinbestemte øgning i halspulsårens fortykkelse. Undersøgelser, der forbinder høje blod homocystein værdier med karsygdomme er samstemmende og overbevisende og bygger på plausible biologiske mekanismer... og et sikker billigt og effektivt middel er til rådighed - et kosttilskud af folsyre« (The New England Journal of Medicine, Febr. 2, 1995, s. 286ff).

Bedre sent end aldrig
Man bliver aldrig for gammel til at leve sundt: Selvom man først ændrer sin livsstil i en alder af 45-64 år, kan man stadig gøre en masse for at sikre sit gode helbred.

Et forsøg på University of South Carolina i Charleston viser, at selv en ændring sent i livet reducerer risikoen for hjerte-/karsygdomme med 35% og risikoen for at dø af hjerteproblemer med 40%. De afgørende faktorer er et BMI på under 30, en velafbalanceret kost, regelmæssig motion og ingen rygning.

Mangler du motivationen? Den kommer her: Blandt deltagerne kunne man allerede efter fire år tydeligt måle en positiv virkning.

Hvor meget Super Folsyre skal man tage?  Forskerne bag undersøgelsen i  New England Journal of Medicine anbefaler et dagligt tilskud på 1-2 mg Super Folsyre til mennesker med for høje plasma homocystein værdier.

Det er vigtigt at tage Super Folsyre og B-vitaminer til hvert måltid, fordi disse vandopløselige vitaminer har et meget kort liv i blodstrømmen. Det kan anbefales at tage en kombination af folsyre, vitamin Super B6 og Super B12 i tre adskilte doser. En yderligere sænkning af det toksiske plasma homocystein opnås, hvis man samtidig tager Total Mega B Complex tabletter, et præparat, der indeholder de vigtige B-vitaminer kombineret i mega-doser.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012