Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Eva Lydeking-Olsen: ny bog

Eva Lydeking-Olsen er den inspirerende og uhyre vidende kvinde bag 20 års klinisk arbejde med ernæringsterapi, forskning og undervisning i ernæringsterapi. Hun har grundlagt Institut for Optimal ernæring, som bor i det nye Sundhedshus i Teglgårdsgade i København, hvor man modtager klienter og beskæftiger sig med forskning og undervisning.

Nu har hun udgivet en mastodont på 524 sider "Optimal Ernæring", som er en opfølgning af bøgerne "Ny Ernæring" 1-3, der udkom for 12 år siden. Eva Lydeking-Olsen skriver i forordet, at bogen samler mange års indsamlet viden på et område, hvor det "vælter frem med informationer", samt viden og indsigt fra de mange klienter hun har mødt i et "ligeværdigt samarbejde" gennem næsten 20 år. Hun siger videre, at "vi ikke har forsket i hvert element der fremlægges, men i en travl hverdag er det ikke muligt at omlægge alt arbejdet til at være forskningsbaseret". Men der er meget omfattende litteraturlister efter hvert kapitel for videnskabeligt nysgerrige.

Alternativ ernæring er tæt knyttet til begrebet "integreret medicin", som sammenfatter de bedste alternative metoder med de bedste fra det offentlige sundhedssystem, og Eva Lydeking-Olsen gør opmærksom på de mange lande, hvor der er oprettet lærestole ved universiteterne i integreret medicin, blandt andre USA og England.

"Optimal Ernæring" er særdeles omfattende. Første del beskæftiger sig med indtagelse: Celle økologi, kostvanernes rødder og forskellige måder at dække sine ernæringsbehov på. Anden del gennemgår fordøjelse, tarmens mikroøkologi og leverens afgiftningskapacitet, samt vitaminer og mineraler.

Tredje del omhandler cellebiologiske forhold og endelig faste, autisme og kronisk træthedssyndrom.

Det der interesserer Eva Lydeking-Olsen, er hvordan ernæring kan bruges medicinsk, forebyggende og terapeutisk. Hun præsenterer en række patienthistorier, hvor "traditionelle" laboratorieprøver spiller en stor rolle, og underbygger sine fund og konklusioner med særdeles omfattende videnskabelige referencer. Aldrig har det været mere tydeligt, at "du er, hvad du spiser".

Eva Lydeking-Olsen: Optimal Ernæring. Klitrose. 524 s. i A4 format. 888,- kr.

Anmeldt i Dagens Medicin 24.01.02.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012