Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hvad er Arne Astrup ude på?

Gad vidst hvad Arne Astrup egentlig er ude på. Hans vedholdende udfald mod kosttilskud er så tendentiøse, at man kan have tvivl om de reelle hensigter. Astrups argumenterende debatform røber, at han debatterer for at få ret - ikke for gensidigt at udveksle synspunkter med det formål at nå til en højere erkendelse.

Det er jo med videnskabelige artikler lidt som når Fanden læser Bibelen. Man kan stort set få det ud dem, som man selv ønsker. Enkelte journalister og velmenende ernæringsprofessorer har i årevis søgt at påvirke befolkningen ud fra en meget selektiv læsning af diverse studier af kosttilskud, og med samme iver oppustet de negative, som man har glemt at beskrive de positive.

Når vi i pressen får refereret en positiv undersøgelse af kosttilskud, så er det oftest Arne Astrup, som bliver interviewet til at nedgøre påstanden. Vi hører aldrig modparten.

Det er som om der tegner sig billede af en ensidig negativisme fra Ernæringsrådet i almindelighed og Arne Astrup i særdeleshed, som får os andre til mere og mere at betragte Astrup som den ene part i en debat. Det er en særdeles uheldig udvikling for Ernæringsrådet, hvis det ikke kan opfattes som en neutral opmand, men snarere som den ene part i en løbende debat.

Hvis det sidste er målet (som synes at være nået), så er der to muligheder. Enten må man ved fremtidige interviews ikke nøjes med at høre den ene part, men også høre mod til Ernæringsrådet. Eller også må man nedlægge rådet i sin nuværende form.

Ernæringsrådet kan i hvert fald ikke opfattes som et orakel, der har patent på sandheden.

Af Irene Hage og Claus Hancke, praktiserende læger, Institut for Orthomolekylær Medicin, Lyngby, d. 11. april 2002.

Pharma Info Update 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012