Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Skidt skilles fra kanel i alternativ behandling

Kun ca. 15 procent af alle lægemidler har dokumenteret virkning. Selv om denne dokumentation baserer sig på undersøgelser af voksne personer, gives de samme lægemidler også til børn og gamle mennesker, uden at der er videnskabelig sikkerhed for, at de har gavn af dem.

Dette er måske årsagen til, at man nu i Folketingets Sundhedsudvalg vil integrere den alternative behandling i det offentlige sundhedssystem, især akupunktur og zoneterapi (giver også størst stemmefiskeri). Disse behandlingsformer skal ind i tilskudsvarmen, og Vifab (Viden- og Forskningscentret for Alternativ Behandling) håber at få del i Sundhedsudvalgets pulje på 35 mio. kroner til øget forskning.

Ester Larsen (V) vil derimod gerne bruge pengene på at få forskere til at gennemgå, analysere og lave en overordnet konklusion vedrørende de 1.020 enkeltstående forskningsprojekter, som allerede findes om akupunktur.

"Vi skal finde ud af, hvad akupunktur er bedst til, om det er farligt på nogen måde. Måske skal vi bagefter også sætte nogle supplerende undersøgelser i gang", sagde hun.

Politikerne er ikke parate til at anerkende krystalhealing eller andre perifere behandlingsformer. Heller ikke Tove Videbæk (KrF):

"Vi er foreløbig enige om, at vi ikke vil have det spirituelle ind i sundhedssystemet - ikke strygninger, healing eller krystaller. Vi arbejder foreløbigt med de meget konkrete, populære behandlingsformer, sagde Tove Videbæk.

Næste skridt bliver sandsynligvis en temadag, hvor udvalget får forelagt de væsentligste undersøgelser.

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012