Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ingen skader af kosttilskud i DK i 10 år

Minister afslører misinformation i TV med Reimer Bo og prof. Arne Astrup

Spørgsmål til fødevareministeren (6/3 02) af Birthe Skaarup (DF):
»Vil ministeren oplyse, i hvor mange tilfælde man inden for de seneste 10 år her i landet har registreret skadelige virkninger af kosttilskud i form af vitaminer og mineraler, samt hvilke konkrete skadelige virkninger der er påvist?«

Begrundelse
I forarbejderne til EU's påtænkte fødevaredirektiv har det været hævdet, at et af formålene med direktivet er at forhindre indtagelse af vitaminer og mineraler i for høje doser, der menes at have uheldige sundhedsmæssige virkninger.

Heroverfor står, at mange sagkyndige, ikke kun alternative behandlere, men også talrige forskere og læger har peget på, hvor vigtigt det er for folkesundheden, at kendskabet til naturmedicin og kosttilskud, herunder vitaminer og mineraler udbredes, at indtagelse af ret store mængder kan være overordentlig gavnligt både i forebyggende og helbredende øjemed, og at der normalt ikke er nogen risiko forbundet med indtagelse af vitaminer og mineraler selv i ret store doser.

Spørgeren efterlyser, at besvarelsen angiver konkrete - og ikke kun teoretiske - eksempler på skader, der er konstateret.

Svar (15/3 02)

Fødevareministeren (Mariann Fischer Boel)
Der er ikke registeret skadelige virkninger efter indtagelse af kosttilskud i form af vitaminer og mineraler i Danmark. Dette skyldes formentlig, at maksimums-grænserne for tilsætning af vitaminer og mineraler til kosttilskud er fastsat ud fra et ernæringsmæssigt behov (anbefalet daglig tilførsel - ADT).

I den internationale litteratur er der publiceret artikler, der oplyser om vitaminers og mineralers skadelige virkninger. I disse tilfælde er der dog tale om indtagelser, der overstiger det ernæringsmæssige behov.

Health News 2002 

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012