Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Alternativ behandling af sclerose

Sundhed.dk gjorde den 7. maj 2002 opmærksom på, at over halvdelen af de 7.000 danskere, der har sclerose har benyttet sig af alternativ behandling.

Det fremgår af undersøgelsen "Livets med sclerose 2002", som Scleroseforeningen har fået udfærdiget.

Undersøgelsen omfatter 401 personer med sclerose.

Af de scleroseramte personer, som har brugt alternative behandlingsformer, har flest prøvet zoneterapi, som tegner sig for 47 procent. Kosttilskud/vitamin er brugt af 33 procent og 31 procent har brugt akupunktur.

I alt har mere en halvdelen (54 procent) benyttet alternative behandlingsformer og ca. hver fjerde er i gang med et alternativ behndlingsforløb.

Undersøgelsespersonerne angiver, at behandlingen hovedsageligt har effekt på træthed (24 procent), problemer med balance (23 procent) og smerter (16 procent).

Kun en mindre andel (12 procent) angiver, at den alternative behandling ingen effekt havde.

Samarbejde
Scleroseramte er, ifølge Scleroseforeningen, oftest overladt til deres egen sunde fornuft, når de opsøger behandlere, for deres egen læge kan ikke vejled dem og "har som regel ikke meget til overs for alternative behandlere."

"Det er klart, at når man får at vide, at der ikke rigtigt er noget at gøre ved en alvorlig og invaliderende sygdom som sclerose, så søger man selv at finde andre muligheder for behandling. Derfor har over halvdelen af de scleroseramte brugt meget energi og mange penge på at opsøge såkaldte alternative behandlere. Nogle af dem fortæller om postitve resultater, og det må det etablerede sundhedsvæsen tager alvorligt," siger Scleroseforeningens direktør Peter Kauffeldt.

Health News 2002