Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Fluor – rottegift som menneskeføde

Af Blanke Björgan, Norge

Et af de mange pinlige og stærkt kompromitterende fakta om fluor, som fluoristerne, med helsedirektoratet i spidsen har forsøgt at tågelægge og fortie, er, at det kemikalie, som de lader børn få i munden ved fluormundskylning og -børstning, og som desuden benyttes til vandfluoridering, tidligere har været brugt til rottegift og insektpulver.

Vi bringer derfor et udsnit af en tabel, som klart afslører, at dette ikke lader sig benægte. Tabellen nedenfor viser en del tilfælde af fluorforgiftninger med dødelig udgang og er hentet fra en artikel, skrevet af fluorforskeren Kaj Roholm, hvis værker om fluor er klassiske og står urokkede. Samtlige forbindelser, som udsnittet viser, bruges i dag enten til lokal fluorbehandling (børstning, skylning) eller til fluoridering af drikkevandet. Man har klassificeret fluorforbindelserne efter deres giftgrad, og stofferne på tabellen står opført under følgende klasser:

Akutte dødelige fluorforgiftninger 1873-1935

Ulykkestilfælde (U), selvmord (S), mord (M)

Køn og alder

Anvendt præparat

Flourforbindelse

Dosis (ca.)

Varighed i timer

S

M 46

Lægemiddel

HF

14

35/60

U

M 51

Lægemiddel

HF

1,3-5,2

1

U

M

Insektpulver

NaF

10

10-12

U

M 37

Deinfektionsmiddel

H2SiF6

27,5

15/60

K 10

Insektpulver 

NaF

2-5

1

U

Dreng

desinfektionsmiddel

H2SiF6

-

-

S

K 16

Rottegift

Na2SiF6

-

-

M

K 63

Rottegift?

-

-

48

M

K 68

Rottegift?

-

-

6-10

U

K 13

Desinfektionsmiddel 

H2SiF6

10

Hurtigt

U

K 35

"Smørsalt"

Na2SiF6

2-6

9-10

U

K

-

Na2SiF6

11

10

U

M

Insektpulver

-

-

Nogle dage

S

K

Musegift 

Na2SiF6

-

-

U

K 59

Insektpulver

NaF

-

U

K 45

Insektpulver

NaF

4-4½

4

U

K 36

Insektpulver

NaF

15-16

¾

U

M 19

Rottegift

NaF?

4-10

-

M

Insektpulver

Na2SiF6

-

Hurtigt

U

M

Insektpulver

NaF

2-5

9

S

K 23

Rottegift

NaF

-

1. Ekstremt giftige
Flussyre (HF), på tabellen opført som ætsemiddel. Denne farlige væske bruges eller har været brugt til drikkevandsfluoridering (f. eks. i byen Madison, Wis., USA).

Kiselflussyre (H2SiF6) brugt som desinfektionsmiddel tilsættes nu drikkevandet i flere af USA's større byer, bl. a. New York, Chicago, Baltimore og Philadelphia. Den føderale hovedstad, Washington, bruger også denne gift. Kiselflussyre benyttes for øvrigt i øget grad til fluoridering af de store byer i USA, og man har rigelige mængder på lager, siges det fra industriens side.

2. Meget giftige
Natriumfluorid (NaF), brugt som rottegift og insektpulver, er i dag særlig kendt i Norge, fordi den deles ud til børn i forbindelse med fluormundskylning og -børstning. Børn har dette stærkt giftige kemikalie i munden (!) mange minutter ad gangen. Beviser på, at det er uskadeligt, som det påstås, i de opløsninger og doser, som bruges, findes ikke. Giften bruges også til vandfluoridering.

Natriumsilicofluorid (Na2SiF6), på tabellen anført brugt som musegift, rottegift og insektpulver, bruges i dag til vandfluoridering og er som sådan ofte benyttet. Det regnes for at være endnu farligere end NaF. Alligevel var det dette kemikalie, som skulle tømmes i drikkevandet i Gjøvik. Som bekendt blev dette stoppet ved en retsafgørelse, da retten fandt, at det stred mod norsk lov at tilsætte vandet noget andet end klor.

Samtlige af de farlige giftstoffer, som her er blevet nævnt, bliver i dag smigrende givet status som "menneskeføde", og man er stort set ophørt at benytte dem til det tidligere så kompromitterende brug.

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012