Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Skilsmissebørn

Godt 350 ud af 1.000 nyfødte danskere vil være skilsmissebørn, inden de er fyldt 18 år. De vil i forhold til deres jævnaldrende være utroligt sårbare og forsigtige med selv at indgå i forpligtende forhold senere i livet. De bekræftes både af eksperter og en ny dansk undersøgelse.

Hvert tredje ægteskab i Danmark ender med skilsmisse, og ud af hver 1.000 nyfødte kan 350 børn forvente, at deres far og mor går fra hinanden, inden døden dem skiller. Historisk set er skilsmisser i det omfang en ny foreteelse. Der er gennemført en lang række undersøgelser af det familiemønster, som er opstået i kølvandet på brudte ægteskaber, men de grundige analyser af skilsmissers påvirkning af børn mangler. En ny undersøgelse har blandt andet set på, hvordan børn har det fem år efter en skilsmisse. Undersøgelsen konkluderer, at skilsmisser gør børn utrygge, at deres verden rystes, og at tingene tilsyneladende falder på plads efter fem år. Men her stopper undersøgelsen. Det lange perspektiv skal man til USA efter. Her har en forsker i 25 år fulgt 131 børn fra skilsmissetidspunktet og ind i voksenalderen. Resultatet af denne undersøgelse er i sin helhed på vej i dansk oversættelse, og nogen hyldest til den høje skilsmisseprocent er det ikke. Skilte børn er mere frygtsomme end andre, viser undersøgelsen, og angsten for selv at miste gør det svært for dem at indgå stabile og vedvarende forhold. 40 procent af de skilte børn er ikke gift, når de fylder 40 år, mens det til sammenligning er 15 procent af børn fra ubrudte hjem.

Læs også:
Skilsmisser hårdere ved børn end dødsfald

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012