Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Leddegigt kan forebygges

Danske forskere påviser ved hjælp af tvillingeregister, at leddegigt næppe er en arvelig lidelse. Resultatet giver håb om forebyggelse af sygdommen, der rammer op mod 50.000 danskere. 

I Gigtforeningen bliver nyheden modtaget med tilfredshed. Blandt foreningens 70.000 medlemmer er 15.000-20.000 ramt af leddegigt, oplyser direktør Lene Witte.

Det antages almindeligvis, at 1 pct. af befolkningen - det svarer til ca. - 50.000 mennesker - har leddegigt. Det mener 1. reservelæge Anders J. Svendsen dog er at for højt.

Leddegigt, en af de mest smertefulde og invaliderende gigtformer, skyldes sandsynligvis først og fremmest udefrakommende faktorer, f.eks. infektioner. Arvelighed, som man i mange år har ment kunne ligge bag leddegigtens udbredelse, spiller en langt mindre rolle end hidtil antaget. Det påviser et dansk forskerhold, der har taget det unikke danske tvillingeregister til hjælp i sin forskning. Godt 37.000 tvillinger medvirker i undersøgelsen, der i dag offentliggøres i British Medical Journal, og stærkt nedtoner genetikkens betydning for leddegigt. Men den giver ikke noget svar på, hvad det så er, der kan forårsage sygdommen.

Helsenyt gør fokus på årsagerne: Læs artiklen om "Gigt" her!

»Sandsynligvis er der tale om en række forskellige faktorer og ikke en enkelt ting, der kan give denne sygdom. Vi ved, at tobak kan være en risikofaktor, men det er ikke det samme som at alle patienter med leddegigt også er rygere. Formentlig er der også tale om påvirkninger fra vores miljø generelt, fra vores livsstil, måske vores spisevaner - og sikkert også infektioner af forskellig art. Men vi synes, at vores budskab må være opmuntrende for patienterne. For når der ikke er tale om en overvejende arvelig lidelse, betyder det, at det trods alt må være muligt at gøre noget ved sygdommen«, siger lederen af undersøgelsen, 1. reservelæge Anders J. Svendsen, Odense Universitetshospital.

Naturpræparater mod leddegigt:

Ægte Venustorn®, 90/360 kapsl./100 g the

afrikansk

Phyto Curcuma, 90 kapsler 

indisk

Tayuya, 80 kapsler

brasiliansk

Phyto Ingefær, 90 kapsler 

indisk

Phyto Brændenælde, 90 kapsler 

europæisk

Natur-Drogeriets Hyben 200/500/1.000 g europæisk - dosis - 3 tsk. daglig giver den bedste virkning, dog kan i nogle tilfælde også 1 tsk. daglig være tilstrækkelig

Phyto Birkeblade, 90 kapsler 

europæisk

Slidgigt:

 

Chondroitin Complex, 50 g 

Dosis 2 g daglig

Lignisul MSM, 200 g

Dosis 2-8 g daglig

Ægte Venustorn®, 90/360 kapsl./100 g the

 

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012