Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Osteoporose – så er Østersskal kalk interessant

Osteoporosis er den mest udbredte knoglesygdom i verden, som i de vesteuropæiske lande rammer ca. 10% af befolkningen.

Kvinderne er denne sygdoms foretrukne mål, og undersøgelser viser, at 4-5% af alle kvinder træder ind i "farezonen", når de nærmer sig de 50. Denne procentdel stiger yderligere med alderen, og når 30% ved 60-års alderen og hele 50% ved 70-års alderen.

Osteoporosis er karakteriseret af en reduktion af knoglernes masse og tykkelse. Dette tab af knoglemasse nedsætter knoglernes mekaniske modstandskraft, hvilket kan føre til knoglebrud selv ved ganske små læsioner.

De mest typiske eksempler er brud på rygsøjle, lårben, håndled, overarm og bækken. Hos disse patienter, der ofte har stærke smerter og får varige men, er dødeligheden 12-20% højere end i den øvrige befolkning med samme alder og sociale status.

Dette viser tydeligt nødvendigheden af en tidlig diagnose og en rettidig behandling. Hidtil har man kun kunnet konstatere knoglereduktion radiologisk, og dette først når der er sket et mineraltab på 30-40%. Men med moderne apparatur er man nu i stand til at "kortlægge" hele skeletsystemet og i tide at identificere de personer, der har risiko for at udvikle osteoporosis.

Et fundamentalt punkt i kampen mod denne sygdom er kosten og indtagelse af fødemidler og kosttilskud, som er rige på calcium. En god kilde er mælk og mælkeprodukter, men relevante mængder calcium findes også i grønsager, grønne blade, i småfisk som sardiner (når man spiser benene med), i citrusfrugter, ærter og tørrede bønner.

Et uovertruffen calciumrigt kosttilskud er Natur-Drogeriets Østersskal kapsler, lavet af rensede, soltørrede østersskaller, en af de rigeste naturlige kilder for organisk calcium. Natur-Drogeriets Østersskal kapsler anbefales ikke alene midaldrende og ældre (især kvinder), også gravide kan have glæde af dette præparat til forebyggelse af calciummangel. Endelig skal det understreges, at fysisk aktivitet ligeledes har betydning for bevarelsen af knoglemassen, selv om det ikke er muligt nøjagtigt at bestemme, hvilke belastninger der er nødvendige for at opnå positive resultater, men en daglig spadseretur på en halvtime, gerne bærende på et par fyldte indkøbstasker! - vil bestemt være en hjælp for de fleste.

Natur-Drogeriets Østersskal kapsler forhandles af helsekostforretninger og materialister.

Læs også:
Osteoporose - så er Østersskal kalk interessant
Sensationelle forsøg vedrørende knogleskørhed - hjælp findes!
Knoglesvaghed
Østersskal kalk: Calcium og for højt blodtryk
Fakta om mænd og osteoporose
Kalktilskud når de skal være bedst!
Calcium - din krops vigtigste mineral
Vital med en god syre-/basebalance

Frugt og grønt til knoglerne?
Tandkødssygdom og kalk
Sådan renser du fordøjelsessystemet

Østersskal kalk: Hov! – Nu bevist, at det virker!Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012