Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Læger generelt ikke interesserede, men ofte meget imod alternativ behandling

Mange tilslutter sig en af landets skrappe modstandere af alternativ behandling, overlæge Mogens Kjær fra Ålborg Sygehus, som siger: "Det er danskernes naive drøm om, at man kan blive helbredt ved at spise sundt og drikke urtete". Endvidere mener han, at det ikke er umagen værd at forske i alternativ behandling.

I samme kritiske stil har han heller ikke tillid til sine kollegers kvalifikationer inden for cancerbehandlingen. Som overlæge og leder af den kliniske forskningsenhed på Aalborg Sygehus onkologiske afdeling siger han:

"Hvis en af mine nærmeste fik konstateret kræft, ville jeg øjeblikkeligt sørge for, at han eller hun hurtigst muligt kom til USA og blev behandlet der".

Forskningsleder ved Kræftens Bekæmpelse i Danmark, Jørgen Olsen, forstår lægestandens konservatisme og ser samtidig et endnu større problem i, at lægerne i dag slet ikke kan følge med den massive viden, der kommer fra den forskning, som foregår rundt om i verden. Derfor er der mange læger, der nøjes med at læse, hvad der kommer om deres lille strålekanon Viden derudover går tabt.

Tidligere overlæge ved Ålborg Sygehus, Steen Lindkjær Jensen, der i dag er ansat ved Hammersmith Hospital i London, kender til lægernes modstand mod det alternative. Hans vurdering er, at lægerne i England ikke har samme frygt for at bruge noget nyt, for holdningen er, at hvis noget virker, så virker det, og så skal det selvfølgelig bruges. Den religionskrig, der kører i Danmark blandt læger og de alternative, er ikke aktuel i England.

I England og Tyskland er alternativ behandling allerede en fast bestanddel af den almindelige kræftbehandling

Overlæge Torben Kjær fra Nakskov Sygehus har en mere positiv holdning til noget af det alternative og har længe forsøgt at forene det lægelige og alternative. Han mener, at den etablerede lægeverden klamrer sig til deres lærde helbredelsesmetoder i rent selvforsvar mod det nye. Desuden er det hans erfaring, at der hvor patienterne bliver sendt hjem for at vente på døden, fordi hospitalets hjælp er udtømt, er der set alternative tiltag, der kan lette den sidste tid eller forlænge livet.

Health News 2002.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012