Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ginseng virker

art-ginsengrodEn af de ældste kendte naturmediciner er ginseng, der kommer fra roden af ginsengplanter.

I Kina har man brugt ginseng i over 4.000 år, og til Europa kom den i middelalderen. Man har siden 1960'erne gennemført videnskabelig forskning med ginseng, og der er offentliggjort over 70 videnskabelige undersøgelser.

De har vist, at ginseng har virkning på fire ud af fem personer. Det er dokumenteret, at ginseng kan give forbedret fysisk form og energi, bl. a. på baggrund af en forbedret iltoptagelse i kroppen. Det styrker blandt andet åndedrætsmusklerne hos mennesker med dårlige lunger.

Ginseng styrker også modstandskraften mod f. eks. influenza, og man er i gang med udforskning af dets indflydelse på immunforsvaret.

Blodsukkerregulationen hos alderssukkersyge har vist sig at kunne forbedres med ginseng, der også kan nedsætte fedtsyren triglycerid i blodet.

Ginseng virker også på hjernen, især på vores evne til at løse problemer. Det har bl.a. en ny, dansk undersøgelse vist. Den er udført af neuropsykolog Henrik Sørensen, Skodsborg Sundhedscenter, i samarbejde med overlæge Jesper Sonne fra Amtssygehuset i Gentofte.

Det er mere usikkert, om det virker på hukommelsen og koncentrationsevnen. Hos ældre har andre undersøgelser vist, at det kan hjælpe mod træthed og angst, men generelt er der størst effekt af ginseng hos mennesker, der føler sig trætte, udmattede, deprimerede og uden initiativ.

Man har diskuteret, om ginseng har evne til at forbedre nervecellernes energiudnyttelse og kommunikation. Nogle få mennesker er overfølsomme for ginseng og kan få symptomer, der minder om dem, der optræder ved at drikke for meget kaffe.

Der er derimod ikke fundet nogen sammenhæng mellem indtagelse af ginseng og for højt blodtryk. Børn og gravide, samt kvinder, der planlægger at blive gravide, må ikke tage ginseng.

Ginseng bør tages regelmæssigt, men med indlagte pauser, også kaldet drug holidays. Da der er megen forskel på indholdet af de aktive stoffer, ginsenosiderne, i de forskellige præparater, er det klogt at se sig for og at købe kvalitetsprodukter.

Bedste køb i Danmark:
Ginseng G 1000, 250 ml tonikum, 30 & 100 kapsler
Rød Ginseng, 90 kapsler

Århus Stiftstidende 06.04.97.

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012