Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sygehusfejl koster milliarder

Fejl og svigt på de danske sygehuse æder hvert år milliarder af sygehusbudgettet.

Hvert år oplever ca. 100.000 patienter alt lige fra fejl i deres journal til et forkert snit fra kirurgens skarpe kniv.

Patienterne ligger i gennemsnit syv ekstra dage på hospitalet. Skader og svigt koster derfor årligt sygehusene omkring 700.000 indlæggelsesdage, viser en underøgelse fra september 2001 foretaget af Dansk Sygehus Institut (DSI).

Ifølge Sundhedsstyrelsen er prisen for en enkelt sygeseng i gennemsnit ca. 4100 kr. pr. døgn.

En regning for fejl og svigt belaster således sygehusene med ca. 2,8 milliarder kr. om året.

Også Hovedstadens Sygehusfællesskab har taget initiativ til en handlingsplan for at finde ud af, hvor man kan forebygge fejl i fremtiden.

En evaluering af handlingsplanen skal ligge færdig i begyndelsen af 2003.

Indførelsen af IT, som der de seneste dage har været debat om, fordi amterne mod regeringens ønske er ved at forsinke planen, skal øge sikkerhed og effektivitet på afdelingerne.

Den elektroniske patientjournal skal blandt andet forhindre, at journalen forsvinder, når en patient flyttes til en ny afdeling. IT kan også sikre, at sygeplejersken ikke misforstår lægens krøllede kragetæer og hælder forkert medicin i sprøjten. Men rapporter og ny teknologi er ikke nok til at forbedre patientsikkerheden.

Der skal også ske en holdningsændring i sundhedssektoren, mener Marianne Thomsen, formand for Patientforeningen Danmark.

"Det er en hel kultur, der skal ændres. Læger og sygeplejersker forbinder det at have begået en fejl med skam og frygten for at blive anklaget for noget", siger hun.

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012