Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Chondroitin - undersøgelser

Chondroitin sulfat i præparatet Chondro-Lenk er kroppens eget stof - ikke fremmedstof! Det regnes med til de såkaldte bruskbeskyttelsespræparater, tidligere kaldt chondroprotektiva. Da deres struktur er meget lig kroppens egne bruskstoffer, udstødes disse opbygningsstoffer ikke som fremmedstoffer, men bygges ind i det eksisterende bruskvæv.

Chondroitin sulfat optager vi gennem animalsk ernæring, for stoffet er indeholdt i dyrenes knoglevæv, ganske vist i meget små mængder. Chondroitin virker som en væskemagnet: den sørger for, at der oplagres tilstrækkeligt vand i brusken, således at denne ikke mister sine svampeagtige støddæmperegenskaber. Med indlejringen af væske i proteoglykan-nettet tilføres brusken desuden vigtige biostoffer, og derved forbedres forsyningen af næringsstoffer. Chondrointin sulfat bekæmper også enzymer, som blokerer optagelsen af næringsstoffer og udsulter brusken. Herudover bremser det de brusknedbrydende enzymer. Det stimulerer også bruskcellerne til dannelse af bruskstoffer, som f.eks. proteoglykan og kollagen.

Chondroitin sulfat reparerer beskadiget brusk og mindsker risikoen for inflammation i artrotiske led.

En hel række undersøgelser, gennemført i USA, Sydøstasien og Europa, har vist, at præparatet effektivt dæmper smerter og gener og forbedrer ledfunktionen.

Chondroitin sulfat - undersøgelser viser gode resultater
Der foreligger også gode undersøgelsesresultater for chondroitin. I Frankrig foretog man en undersøgelse med 50 personer, der led af slidgigt i knæet. En del af disse fik chondroitin sulfat, mens resten fik et smertemiddel. Ved undersøgelsens start og hen mod dens slutning blev der taget bruskvævsprøver, og deres beskaffenhed undersøgtes. Efter tre måneders terapi havde den beskadigede brusk regenereret sig i forbløffende omfang hos personer, der havde indtaget chondroitin sulfat.

En undersøgelse i Schweiz med 45 patienter, som led af slidgigt i knæet, viste, at ordinering af chondroitin sulfat igennem flere uger optages godt gennem tarmen og "smører" leddene. Naturligvis er også her dosis af betydning. 15 af de 45 deltagere i denne undersøgelse havde væskeansamling i knæleddet. Hos 11 af disse forsvandt væskeansamlingen uden yderligere behandling, i to andre tilfælde aftog den. Patienterne fik hverken fysikalisk behandling (f.eks. varme- eller kuldepåvirkning) eller smertemidler. Hos 75 procent registreredes der efter en otte ugers behandling en smerteforbedring, i enkelte tilfælde fuldstændig smertefrihed, og en tydelig stigning i bevægeligheden. Bivirkninger iagttoges ikke (bortset fra i sjældne tilfælde af diarré og mavebesvær). Dette blev bekræftet gennem blodtests, som blev gennemført før og efter behandlingen med chondroitin sulfat. I intet tilfælde konstateredes der forandringer i blodbilledet, lever- og nyreværdier eller i urinprøver.

I en italiensk undersøgelse fulgte man behandlingen af slidgigt-patienter med chondroitin sulfat i en periode på seks måneder. Personerne var i alderen mellem 52 og 75 år. Allerede efter få uger kunne patienterne og de behandlende læger iagttage en betragtelig forbedring med hensyn til smerter og indskrænket bevægelighed - og dette ved god tolerance, også ved langtidsanvendelse.

Chondroitin sulfat tåles overordentligt godt. Selv efter flere års anvendelse er der næsten ikke konstateret bivirkninger.

Dosis 1-2 strøgne teskefulde eller 6 kapsler daglig.

Dåse med 50 g/180 kapsler.

Chondro-Lenk fra Natur-Drogeriet A/S er Oral grade-kvalitet og fremstillet under anvendelse af de nyeste, globalt anerkendte kvalitetskontrol-systemer: produktion, analyse, forskning.

De aktive ingredienser fremstilles i overensstemmelse med GMP-reglerne.

Health News 2002.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012