Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Psykisk nedslidning vil ramme som en pest

Psykisk nedslidning vil ramme Danmark som en pest, hvis ikke yngre generationer begynder at forholde sig til andet end karrierespring og viden, der kan måles og vejes. Advarslen kommer fra Asger Baunsbak-Jensen, tidligere folketingsmedlem, efterskoleforstander og sognepræst.

For nogen tid siden holdt Asger Baunsbak-Jensen foredrag hos AOF i Silkeborg.

Overskriften "Psykisk nedslidning bliver fremtidens pest" havde lokket 140 ind i salen, men tilhørerne var ikke, som det normalt er ved foredrag, overvejende ældre kvinder.

Den aften kom der ligeså mange mænd som kvinder - men det største overraskelse for Asger Baunsbak-Jensen var, at en tredjedel var mellem 25 og 40 år. Altså mennesker i deres bedste alder, hvor attituden ofte er: Vi klarer det hele, og mere til.

"Siden 1975 har vi svigtet børnene, de har ikke spor at stå imod med på det område. Hverken når de er unge eller kommer ud på arbejdsmarkedet. For hvor gerne forældrene end vil, er de ofte heller ikke i stand til at videregive et værdigrundlag - det kan være et religiøst eller et politisk", siger Baunsbak og vender tilbage til erhvervslivet.

"Der er ikke plads til andet end det faglige, og det handler om at være fleksibel og omstillingsparat, eller hvad det alt sammen nu hedder. Sådan har det ikke altid været. Asger Baunsbak-Jensen 

tidligere undervisningsdirektør, efterskoleforstander, folketingsmedlem og sognepræst. - har netop udgive essayamlingen "Mod til at blive gammel".

"Jeg er også glad for stadig at kunne holde foredrag og skrive og opleve, at andre kan bruge det", siger han og vender tilbage til foredraget om psykisk nedslidning.

Det sidste halvandet år har han holdt det 50 gange. Han kunne have holdt 50 til, hvis han havde haft tid. Og hvis flere vil have en aftale om at høre det, kan det blive i 2004. 

Kilde: Berlingske Tidende.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012