Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kræftlæge afviser naturens hjælp

Producenterne fremhæver hajen som et stærkt, robust dyr, der aldrig får kræft. De påstår derfor, at hajen producerer et stof, der indkapsler og kvæler kræftknuder.

Overlæge Mogens Kjær fra kræftafdelingen på Aalborg Sygehus kalder ideen absurd. Han har i mange år forsket i sammenhængen mellem kræft og alternativ behandling og har ikke betænkeligheder ved kategorisk at afvise, at hajbrusk spiller nogen rolle i behandlingen af kræftsygdomme.

"Hele den grundlæggende hypotese om hajer og kræft er gal. Den er simpelt hen løgn," siger Mogens Kjær.

"Det er en myte, at hajer ikke får kræft. Alle hvirveldyr udvikler kræft - også hajer."

Mogens Kjær fortæller, at myten er opstået, fordi der ikke er fundet hajer i naturen, der har kræft. Men det skyldes den simple kendsgerning, at syge hajer bliver spist af deres artsfæller. Hajer i fangenskab udvikler kræft som alle andre hvirveldyr, fortæller han.

"Der kører jo mange myter i samfundet," siger Mogens Kjær.

"Og der er nogle, der tjener penge på det i sidste ende - og det er ikke patienterne. Det gør de, der sælger hajbrusk."

Mogens Kjær går så vidt som til at slå fast, at der ikke er en eneste af de mange alternative kræftbehandlinger, der har nogen bevist effekt.

"Der er faktisk lavet en del undersøgelser af en lang række forskellige alternative behandlingsmetoder. Man kan ikke påvirke kræftsygdomme eller forlænge kræftpatienters liv med nogle af de her stoffer. Det er aldrig påvist," siger Mogens Kjær.

"Flere end halvdelen af alle kræftpatienter kan ikke kureres med lægernes nuværende viden. Lad os erkende det og indrette nye kræftafdelinger på sygehusene, så vi kan yde omsorg og pleje i stedet for at give kemoterapi og hormonbehandling til ingen nytte".
Mogens Kjær i Jyllands-Posten 1994.

"Hvis en af mine nærmeste fik konstateret kræft, ville jeg øjeblikkeligt sørge for, at han eller hun hurtigst muligt kom til USA og blev behandlet der".
Mogens Kjær i Jyllands-Posten 1995.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012