Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kræftbog af Ole & Suzette van Hauen-Drucker:

 

Anmeldelser af: "Kræft: videnskab, helbredelse & bevidsthed". Borgen, 662 sider, 449 kr. 

Lektørudtalelse 
Forfatterparret har gennem mange år arbejdet alternativt med kræftpatienter i deres klinik, hvor de har udviklet deres egen model for behandling: Gefion screening modellen. Det er dette arbejde de vil delagtiggøre deres læsere i gennem denne meget omfattende, dybtgående og interessante bog. Deres behandlingsmodel er kendetegnet ved at være forskellig fra patient til patient. Den inkluderer en lang række indsatsområder som jordstråling, healing, kostændringer, motion, psykoterapi m.m.m Kombinationen af disse behandlinger skal afpasses individuelt, og det er deres opfattelse, at den enkelte patient selv med sin "sind/krop" ved, hvilken kombination der skal til. Dette finder man frem til via en meget udviklet form for dialog, som også beskrives indgående i bogen. Hvad der er væsentligt er, at det er hele personen og ikke sygdommen, der skal helbredes. Altså holisme. Bogen fordrer en vis åbenhed af sin læser. Men så er der også meget at hente. Læsningen lettes af de spændende eksempler på behandlingsforløb, som oprulles. Den vil have interesse for kræftpatienter og pårørende, professionelle behandlere indenfor det alternative samt konventionelle læger, der er med på det ny paradigme, hvor man er åben overfor andre behandlingsformer. 
Ellen Lind Jensen, Folkebibliotekar 

Fysioterapeuten d. 8. maj, 2001 
"Kræft - videnskab, helbredelse og bevidsthed" tager udgangspunkt i holistiske tanker og metoder, der anskueliggøres ved casestories. Den holistiske behandlingsform Gefion Screening modellen uddybes, og der gøres rede for det teoretiske grundlag for denne behandlingsform og for alternativ medicin i almindelighed. Forfatterne er henholdsvis læge og klinisk økolog og har i en årerække arbejdet med alternativ behandling af kræft og andre kroniske sygdomme. 

Infoa d. 5. Maj, 2001 
Ole og Suzette van Hauen-Drucker arbejder med alternativ behandling af kræft og andre kroniske sygdomme. De er henholdsvis læge og klinisk økolog, og sammen har de udviklet en holistisk behandlingsform, Gefion Screening modellen, som har hjulpet adskillige mennesker gennem svære sygdomsforløb.

Bognyt
Hvis man da ellers kan tillade sig at sige , at det er dejligt at læse om kræft, så er der udkommet en dejlig bog om kræft. Det er Ole og Suzette van Hauen-Druckers bog "Kræft - videnskab, helbredelse og bevidsthed". Parret, som er henholdsvis læge og klinisk økolog, har arbejdet med alternativ behandling af bl.a. Kræft i mere end 25 år, så de ved meget. Det kan man også i fysisk forstand mærke på bogen. Det er en moppedreng på 622 sider. Ikke alle afsnit er lige lette at læse, især ikke hvis man ikke har nogen teoretisk baggrund. Til gengæld er der også patienthistorier, som kan læses af alle. Så man kan få udbytte af bogen, uanset om man er behandler med stort kendskab til krop og sygdom. Eller man er kræftsyg og uden kendskab. Bogen er behageligt fri for ordet mirakel. Når man kender til parret og deres arbejde, er det ikke overraskende, slet ikke. Men det er alligevel utrolig dejligt med en bog, der fra første side favner både behandling og patient med seriøsitet. Det er og bliver hårdt arbejde at have og behandle en kræftsygdom. Med bogen her bliver det lidt lettere.

Alternativ kræftbehandling
Skrevet af Karen Seneca se w.w.w.//oestrogen.dk (anmeldelser) Sind og krop i en helhed i ny bog om kræft. Lad det være sagt med det samme: Selv om Ole og Suzette van Hauen-Druckers teorier er interessante, så er det ikke læsning for stærkt svækkede kræftpatienter. Ikke fordi, at de ikke vil have godt af at vide noget om alternative behandlingsformer. Men lix-tallet er så højt, at det kræver koncentration og overskud at bevæge sig gennem den holistiske tankegang, der ligger bag forfatternes kræftbehandling. Bruger urter. Forfatterne er kendte for at have opfundet den såkaldte Gefion Screening-model, som er et middel til at afdække alle aspekter af patientens liv. Udgangspunktet er, at det er ikke nok bare at lokalisere kræften, skære den væk og så gå videre i sit liv. Mennesket er en helhed: "sindkrop", som forfatterne kalder det, og alt har betydning for behandlingen, såvel job som kemikalier i fødevarerne. Parret bruger da også en mængde alternative behandlingsformer i deres klinik, blandt andet kinesiologi, homoøpati, urtemedicin og drømmetydning. Gode patienthistorier. I deres digre værk kommer de hele vejen rundt med teorier, deres inspirator Professor David Bohms ideer og behandlingsforløb med patienter. Sidstnævnte er spændende læsning og viser, at det ikke kun er de konventionelle behandlere, som opnår gode resultater. 

Health News 2002 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012