Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ipe Roxo® - nyopdagelsen af urskovsmedicinen

Videnskabens interesse for Ipe Roxo® vokserart-iperoxotrae!

De følgende erfaringer, enkelttilfælde og citater af videnskabsfolk dokumenterer, hvordan Ipe Roxo har fundet vej ind i medicinens verden som et naturmiddel. I den senere tid er der også blevet berettet om forbløffende tilfælde i medierne, hvad der igen har bidraget til at udbrede kendskabet til den gamle indianermedicin.

Dr. Theodore Meyer fra det statslige universitet Tucuman i Argentina undersøgte i 1960'erne som en af de første videnskabsmænd Ipe Roxo®-barkens kemiske sammensætning. Det lykkedes ham at isolere enkelte aktive stoffer, og han opdagede derved et chionon, som han kaldte xyloidin. Det drejer sig om et antibiotikum med kimdræbende egenskaber.

Dr. Meyer var også en af de første, der gjorde opmærksom på den antitumorale virkning af et andet stof, som han isolerede, nemlig lapachol. Kort tid senere lykkedes det forskere i andre lande at finde endnu et chionon i Ipe Roxo®-barken.

Positive erfaringer ved kræft
I mellemtiden er talrige nord- og sydamerikanske læger, heriblandt faglæger inden for naturbehandling som dr. Morm Farnsworth fra Illinois universitet og dr. James Duke fra det statslige sundhedsinstitut - overbeviste om, at Ipe Roxo® indeholder et aktivt stof, som kan understøtte kræftterapien effektivt. Ifølge dr. Paulo Martin, ansat hos den brasilianske regering, har Callawaya-stammen allerede i lang tid anvendt Ipe Roxo® mod leukæmi og andre kræftsygdomme. Dr. Paulo Martin understreger dog, at også argentinske læger beretter om forbløffende resultater ved den understøttende behandling af leukæmi. Walter Accorsi, Sao Paulo, siger om behandlingen med Ipe Roxo®: "Allerede ved de første eksperimenter, som jeg foretog med midlet, opdagede jeg to faktorer, som syntes af betydning med hensyn til kræftbehandlingen: På den ene side lindrer Ipe Roxo® smerterne, som udløses af sygdommen, på den anden side øges også tallet af røde blodlegemer. Vores forbløffelse blev hele tiden større! Ipe Roxo-barken syntes bogstavelig talt at helbrede alt - svulster, diabetes, reuma. I den forbindelse var frem for alt hurtigheden af helbredelsen imponerende. Således var de fleste patienter allerede efter en måned lettet for deres besvær".

Succesberetninger fra hele verden
I marts 1967 dukkede der en artikel op i et brasiliansk ugeblad, der fortalte om succesbehandlinger. I mere end 30 år har Ipe Roxo® været tilladt i de brasilianske apoteker og kan købes overalt. Også nordamerikanske og europæiske læger beretter stadig oftere om succesfulde behandlinger med planten fra urskoven. Dr. Theodor Binder, der har skabt sig et navn i Tyskland som jungledoktor, beretter om sine erfaringer med Ipe Roxo®: "Allerede i min tid som læge i Sydamerika spillede Ipe Roxo®-bark en rolle som mineral- og spormineralkilde, dvs. som et udmærket regenerationsmiddel og ikke-specifikt hjælpemiddel i kræftbehandlingen og ved andre sygdomme...". Han bemærker yderligere, at mange medlemmer af Guarini-stammen, som drikker Ipe Roxo®-the regelmæssigt, bliver over 100 år.

Også god virkning på stofskiftet
I 1992 bragte det amerikanske tidsskrift  Cancer News Journal en beretning, hvorefter Ipe Roxo®-the også skulle hjælpe i tilfælde af allergier, bronkitis, gastritis (maveslimhindebetændelse), anæmi (blodmangel) og diabetes mellitus (sukkersyge). Yderligere berettede også Dietmann Research Foundation i Los Angeles om en stimulerende og forebyggende virkning på fordøjelseskanalen, især på lever, tarm og galdeblære.

Hvad indeholder Ipe Roxo®?
Ved siden af mineraler og sporelementer er der et bestemt stof, der er særligt interessant, da det opviser en antibiotisk og tumorhæmmende virkning: lapachol; mens kernetræet i Tabebuia avellanedae indeholder ca. 4% lapachol, er stoffet til stede i barken i ringere mængde. Overraskende nok findes der i nogle Ipe Roxo®-barker, der bruges til te, eksternt små mængder lapachol, nemlig kun en promille. I undersøgelser kunne det påvises, at de fleste helbredende virkninger skulle føres tilbage til lapachol. Denne substans syntes altså at være virksom selv i meget små doser.

Vanille og naftalin
Phenol-derivater er ansvarlige for Ipe Roxo®-theens duft: Hertil tæller frem for alt vanille, vanillesyre og anisaldebyd. Som særligt karakteristiske indholdsstoffer i Tabebuia-arten er dog især naftalin-derivater, der betegnes som naftochinoner. Hertil hører ved siden af det allerede nævnte lapachol også dehydro-a-lapachon og dehydro-iso-a-alapachon - substanser, der ligeledes bidrager til virkningen af Ipe Roxo®-the.

Immunstyrkende og sårhelende stoffer
Ved hjælp af et klorofomekstrakt kunne der isoleres i alt 20 kemiske forbindelser fra den indre bark af Tabebuia avellanedae. Foruden de allerede nævnte indholdsstoffer som vanillin og lapachol hører hertil p-hydroxybenzoesyre, veratrumsyre, veratrumaldehyd, eudesminsyre, anissyre, 6hydroxymellein, 2-(1'-hydroxyethyl)furanonaftochinon og 5- og 8-hydroxyderivater.

Interessante ikke bare for kemikerne er først og fremmest veratrumsyre og veratrumaldehyd; forbindelser, der er blevet identificeret som gode immunstimulanter, og som dermed bidrager til at styrke kroppens egne forsvarskræfter.

Endelig bør nævnes det relativt høje indhold af garvestoffer, der alt efter Ipe Roxo®-sort ligger mellem 10-18%. Takket være garvestofferne opviser Ipe Roxo® en adstringerende (sammentrækkende) virkning, hvad der også forklarer den helbredende virkning på sår og andre hudlidelser. Især ved væskende hududslæt og eksemer virker garvesyren velgørende og lindrende.

Videnskabelig viden om Ipe Roxo®
I ca. 35 år har forskere verden over undersøgt virkningerne af Tabebuia avellanedae. Antallet af forskellige arbejdsgruppers offentliggørelser, der beskriver Ipe Roxo®'s f.eks. antibakterielle, betændelseshæmmende, fungucide (svampedræbende) og febersænkende virkninger, er steget betragteligt.

Ektraktets antitumorale aktivitet kunne f.eks. bekræftes af undersøgelser, foretaget af det nationale cancerinstitut i USA.

C. F. de Santana og hans arbejdsteam berettede om en stærk væksthæmmende virkning på forskellige tumorarter. Forsøgede blev foretaget på levende objekter, og det viste sig, at virkningen var stærkere med et fedtopløseligt barkekstrakt end med vandudtræk.

K. A. Duke kommer i sine undersøgelser til det resultat, at den daglige indtagelse af Ipe Roxo®-the har en stærk helbredende virkning på svampesygdomme, der er fremkaldt af en candida-albicansinfektion.

Ekstraktets betændelseshæmmende virkninger blev påvist af S. Oga og T. Sekino i dyreforsøg med rotter.

Talrige enkelttilfælde fra hele verden som også de århundredgamle erfaringer hos regnskovsindianerne taler for, at der foruden de allerede udforskede helbredende virkninger eksisterer endnu flere, som endnu ikke er videnskabeligt undersøgt.

art-iperoxoHvornår og hvordan kan Ipe Roxo® hjælpe?
Ipe Roxo®'s anvendelsesmulighederne som et helbredende middel ved de mest forskelligartede lidelser er ganske enorm. De vigtigste virkninger ved den udvortes og indvortes anvendelse er opstillet nedenfor.
Ipe Roxo® er et naturmiddel, som i modsætning til mange kemisk fremstillede medikamenter ikke har nogen bivirkninger.

Ipe Roxo® virker frem for alt: 

 • Afgiftende    
 • Basedannende     
 • Immunstyrkende     
 • Stimulerende     
 • Smertestillende     
 • Blodtrykssænkende    
 • Urindrivende     
 • Sårhelende     
 • Betændelseshæmmende     
 • Vitaliserende     
 • Antitumoralt     
 • Febersænkende    
 • Antibakterielt     
 • Svampedræbende     
 • Blodrensende     
 • Hudrensende

Fordøjelse
Lapachos fordøjelsesfremmende, slimhindeberoligende og afslakkende virkninger kan hjælpe ikke bare ved forstyrrelser i tarmfloraen og til tarmafgiftning, men også ved fordøjelsesproblemer som slimhindeirritationer og kroniske mave- og tarmsygdomme.

Kræftsygdomme
De tumorhæmmende og immunstyrkende aktive stoffer i Ipe Roxo®-bark kan anvendes til understøttende behandling af kræftsygdomme. Især ved leukæmi er der muligheder for gode resultater. Desuden regnes lapacho på grund af sine leverafgiftende egenskaber også for et godt supplement til kemoterapien, da bivirkningerne ved denne terapi kan mindskes betragteligt af Ipe Roxo®-the.

Immunsystem
Ipe Roxo®-the er en fremmende immunstimulans. Ved øget tilbøjelighed til infektioner, hyppigt tilbagevendende forkølelser, langsom sårheling, men også til forebyggelse i influenzatider, bør man tage Ipe Roxo®. I alle situationer, hvor immunsystemet bliver alvorligt belastet, f.eks. under konkurrencesport eller stress, men naturligvis også ved allergier eller immunsvækkelse, der kan optræde i forbindelse med AIDS eller kræftsygdomme, er en harmonisering af kroppens egne forsvarskræfter særligt vigtigt.

Svampesygdomme
Ikke kun ved hud- og fodsvampesygdomme, men også ved svampeangreb og på køns- og fordøjelsesorganer af candida albicans regnes Ipe Roxo® for et af de bedste naturmidler. Sådanne svampesygdomme - typiske civilisationssygdomme i vor tid - er i dag meget hyppigere end tidligere.

Hudsygdomme
På grund af sine sårhelende, betændelsesbekæmpende og blodrensende virkninger bliver Ipe Roxo® traditionelt brugt af regnskovsindianerne til behandling af hudsygdomme og hudirritation. Udvortes kan Ipe Roxo® også sættes ind ved sår, solskoldethed, eksem og til behandling af hudsygdomme som psoriasis eller neurodermatitis.

Bevægeapparat
Også ved problemer i leddene, musklerne, ledbånd og sener, især ved behandlingen af reumatiske sygdomme som artritis, artrose og gigt kan og bør Ipe Roxo®'s smertelindrende, betændelseshæmmende og hævelsesreducerende egenskaber udnyttes udvortes. Indtagelsen af Ipe Roxo®-the og den dermed forbundne forbedring af blodkvaliteten kan bidrage betragteligt til lindring af kroniske smerter i bevægeapparatet.

Overvægt
Overraskende nok er der i den senere tid blevet berettet om flere enkelttilfælde, hvor der har været tale om bemærkelsesværdige diætresultater i sammenhæng med en Ipe Roxo®-the kur. Selv om Ipe Roxo® bør høre med i enhver slankekur for på denne måde at sørge for en rigelig tilførsel af mineraler og sporelementer og udnytte theens afgiftende og afslaggende virkning, så er det for indeværende ikke afklaret, hvorvidt og hvordan Ipe Roxo® hjælper med til at slippe af med de overflødige kilo. Men det kan tænkes, at Ipe Roxo® aktiverer stofskiftet og understøtter fedtforbrændingen. Det sidste er dog ikke bekræftet i undersøgelser.

Blodkvalitet
Gennem regelmæssig indtagelse af Ipe Roxo®-the kan blodkvaliteten forbedres mærkbart. På den anden side er en Ipe Roxo®-behandling især lovende ved såkaldt blodmangel og jernmangel, da theen indeholder mange mineraler og sporelementer, der er særligt vigtige for blodkvaliteten. Hertil bidrager kobolt, jern og kobber.

Hjerte-kredsløbssystemet
Ipe Roxo® virker gunstigt på hjerte-kredsløbsproblemer. Således tilskrives Ipe Roxo® en forebyggende virkning over for hjerteinfarkt og arteriosklerose. Bemærkelsesværdig er Ipe Roxo®'s blodtrykssænkende egenskaber, således at theen kan anbefales som et naturligt og let tilgængeligt middel ved for højt blodtryk og dermed forbundne problemer som hovedpine, hjertebanken og følelse af trykkethed.

Infektionssygdom
Ved siden af de nævnte hovedanvendelsesområder kan Ipe Roxo® også bruges ved infektioner i blære og nyrer, skedebetændelser og febersygdomme som influenzainfektioner.

Foruden ved betændelsessygdomme er der også blevet opnået gode resultater i forbindelse med impotens, hårtab og sukkersyge.

Ipe Roxo® til psyken? 
Overraskende nok beretter mange mennesker, som har gennemført en Ipe Roxo®-kur over flere uger, at de ikke blot slap af med ubehagelige fordøjelsesproblemer, hudsygdomme og andre lidelser, men også følte sig sjæleligt i bedre balance, mere tilfredse og roligere. Sydamerikanske læger har mange gange gjort opmærksom på Ipe Roxo®'s psykiske virkninger. Således bruger man der Ipe Roxo® ved søvnløshed, angstfølelse og depressive tilstande.

Ved nærmere overvejelse undrer det ikke, at Ipe Roxo® kan helbrede ikke bare kroppen, men også sjælen. Efter holistisk opfattelse kan krop og sjæl ikke skilles ad. Tværtimod påvirker de hinanden. Den der lider af en legemlig sygdom, føler sig heller ikke psykisk veltilpas. Og i perioder med højt humør er de legemlige lidelser ofte forsvundet. Og på den anden side er en sund krop den bedste garant for en harmonisk sjælstilstand. Belastninger fra miljøgifte, stress og en uafbalanceret levevis - faktorer der i vore dages er helt almindelige, skader ikke bare kroppen, men også sjælen. Således findes der i industristaterne ofte et foruroligende stort antal meget unge mennesker, som lider af angst og depressioner.

Veksel mellem anspændelse og afspænding gør sjælen godt
Det betyder dog ikke, at Ipe Roxo®-the kan helbrede alvorlige depressioner. Sammen med supplerende foranstaltninger som f.eks. en kostomlægning, mere fysisk aktivitet og tilegnelse af afspændingsteknik kan den regelmæssige indtagelse af theen absolut bidrage til at en bedre psykisk forfatning. Ikke blot de indre organer, men også hjerne og nerver og dermed til syvende og sidst psyken har fordel af en styrkelse af immunsystemet.

Ipe Roxo®-terapiens grænser
Også selv om et så alsidigt og højvirksomt middel som Ipe Roxo® kan give anledning til begejstring, så må man betænke, at en hver alvorlig sygdom bør tilses af en læge. Netop ved alvorlige sygdomme må selvbehandling frarådes. Ganske vist bevirker vand- og alkoholudtræk fra Ipe Roxo®-bark en tydelig hæmning af tumorvæksten, men disse resultater støtter sig i øjeblikket kun på dyre- og cellekulturforsøg og er ikke umiddelbart overførbare til mennesker. Dog er der meget der taler for, at Ipe Roxo® i høj grad kan fremme helbredelsen ved kræft- og immunsvækkelseslidelser.

Læger bruger stadig hyppigere plantemedicin
Heldigvis er kløften mellem skolemedicin og alternativ medicin i dag ikke så stor som for år tilbage. Mange læger anerkender naturlægekunstens holistiske udgangspunkt. I denne forstand kan også Ipe Roxo®-the bruges lindrende og helbredende over for mange lidelser.

Aktuelle rundspørger har vist, at stadig flere klassisk uddannede læger er parate til at inddrage flere blide plantepræparater i deres daglige ordineringer.

Ref.:
Hartwell JL: Plants used against cancer. A Survey. Lloydia 1967:30:379-436. 28. 
Kreher B, et al.: New furanonaphthoquinones and other constituents of Tabebuia avellanedae and their immunomodulating activities in vitro. Planta med. 1988.
Kreher B: Chemische und immunologische Untersuchungen der Drogen Tabebuia avellanedae u.a. sowie ihrer Präparate, München 1989.
Rao KV et al.: Recognition and evaluation of lapachol as an antitumor agent. Cancer Res. 1968
Rao MM, Kingston DGI: Plant anticancer agents XII. Isolation and structure elucidation of new cytotoxic quinones from Tabebuia cassinoides. J. Nat Prod. 1982
Santana CF et al.: Antitumor and toxicological properties of a wood extract from the trumpet bush Tabebuia avellanedae. Rev. Inst. Antibiot. Recife 1968.
Santana CF et al.: Primeiros observacoes com emprego do lapachol em patientes portadores de neoplasias malignas. Rev. Inst. Antiblot Recife 1980.
Ueda S et al.: Production of antitumor-promoting furanonaphtoquinones in Tabebuia avellanedae cell structure. Phytochemestry 1994.

Health News 2002

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012