Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Cancerforebyggelse - historien der ikke bliver fortalt

Den vigtigste historie, som kunne fortælles om kræft, en historie, som virkelig kunne redde liv, bliver ikke fortalt af det traditionelle medicinske establishment og medierne, skriver Samuel Epstein, M. D., og David Steinman i deres bog "The Breast Cancer Prevention Program" (Macmillan 1997).

"Hvad der mangler, er den næste overalt oversete information, som der i dag eksisterer om forebyggelse, information om de risici, kvinder kan og bør undgå i deres hverdag for at beskytte sig selv imod cancer".

Brystcancer er, selv om den er skræmmende, rationel. Den rammer normalt ikke tilfældigt, men kræver visse forudsætninger eller medvirkende årsager, for at den opstår, siger forfatterne. Brystcancer er en sygdomsproces, der fremkaldes af mange årsager, og når man kender disse årsager, kan man tage skridt til at minimere eller eliminere dem.
Den sørgelige kendsgerning er, at forebyggelse af risikoen for brystcancer ikke er en ny opfindelse, der venter på dokumentation. Der findes en hel del "medicinsk sund og videnskabeligt dokumenteret information om kendte risikofaktorer", siger forfatterne.
Man kunne måske have vidst besked om dette tidligere, hvis ikke det "medicinske establishment" havde gjort sig betydelige anstrengelser for at undertrykke informationen og holde folk i uvidenhed med hensyn til alternativer.

Den røde tråd, der løber igennem de 12 risikofaktorer, der er blevet identificeret af Epstein og Steinman, er hormonet østrogen. "Der er overvældende dokumentation for, at østrogen er intimt forbundet med udviklingen af de fleste brystcancertilfælde", siger de. Det er den hyppigste faktor, der optræder ved brystcancer, medregnet genetiske, reproduktive, kostmæssige, livsstilsmæssige og miljømæssige faktorer. Hver af de 12 risikofaktorer  "østrogene forureningskilder"  har potentialet til at ændre østrogenniveauerne fra naturlige til abnorme, hvad der er den hormonale baggrund for brystcancer.

Epstein og Steinman bemærker, at stigningen i brystcancerhyppigheden har fundet sted primært blandt kvinder med østrogen-afhængige svulster efter klimakteriet. Lægerne har også observeret en stor stigning i antallet af østrogen-receptorer i brystsvulster. "Udsættelse for østrogene forureningskilder synes at være impliceret i begge disse stigninger", siger Epstein og Steinman.

Forfatterne inddeler de 12 brystcancer risikofaktorer i tre grupper. Den første, der udgøres af moderne medicinske risici, omfatter medicinsk teknologi som orale præventionsmidler, hormon- (østrogen) erstatningsterapi, mammogrammer, silicone brystimplanteringer og forskellige ordinerede medikamenter.

P-piller og hormonpræparater øger kvindens udsættelse for ekstra østrogenpåvirkning "rutine" mammogrammer fremmer cancerprocessen ved at indføre skadelig stråling i brystvævet siliconeimplantationer lækker silicone, der i kroppen nedbrydes til silica, en mega-forurenende og immunsvækkende faktor og talrige stoffer, der er almindelige for depressioner, angst, for højt blodtryk, bakterieinfektioner, dårlig fordøjelse, kolesterol og mavesår har været bragt i forbindelse med cancer.

Den anden vigtige kategori af risikofaktorer er de kost- og miljømæssige  "den skade, som industriel teknologi og moderne livsstil kan påføre det menneskelige legeme og specifikt østrogenproduktion og brystceller".
Mere præcist er disse faktorer: en kost med meget animalsk fedt og kalorier med alle de medfølgende hormoner, tilsætningsstoffer, uopdagede kræftfremkaldende stoffer og østrogene kemikalier og andre forureningsstoffer i moderne kost påvirkning i hjemmet og på arbejdspladsen af kræftfremkaldende kemikalier og energier (f.eks. elektromagnetiske felter og nuklear stråling).

Livsstilsfaktorer som alkohol og tobak, mangel på fysisk aktivitet, brug af mørk hårfarve, alle forbundet med cancer, er den tredje gruppe af risikofaktorer.

Viden er magt, understreger Epstein og Steinman. Når du én gang kender risikoen, kan du lægge dit liv om, så du undgår den. Dette er essensen af den velkendte hemmelighed, kendt som cancerforebyggelse. "Modsat af hvad der er den populære opfattelse, så har du en signifikant kontrol over dine risici, når det gælder brystcancer og andre typer cancer".

Kilde: Alternative Medicine, Issue 26, a-o, 1998

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012