Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Før diabetes rammer øjet!

Alle diabetikere har risiko for, at den tynde væg i nethindens blodkar udvider sig til det tidobbelte af den normale tykkelse. Derved går de enkelte celler i karvæggen til grunde og der opstår nogle udbugtninger. Samtidig bliver karrene skøre. Der udtræder blod, som aflagrer sig i det omgivende væv.

Tidlig opdagelse redder synet
Nogle af de små blodkar kan med tiden blive så snævre, at de lukker sig helt, sådan at blod forsyningen til det pågældende område forstyrres. Ganske vist dannes der nye blodkar, men de er ikke så stabile som normale blodkar. De kan let blive skøre, hvad der fører til nye blødninger, der i sidste ende kan føre til blindhed.

Lægerne kalder dette sygdomsbillede "diabetisk retinopati". Man kan konstatere de første symptomer meget tidligt ved hjælp af en nethindeundersøgelse, der afslører udbugtningerne på blodkarrene og nethindeblødningerne fra de ikke-fortykkede steder, længe før synsevnen angribes.

Den diabetiske nethindelidelse kan ramme alle diabetikere, men risikoen er forskelligt fordelt: Patienter med en ægte insulinmangel - den såkaldte type-I-diabetes - får hyppigere en nethindelidelse end type-II-diabetikere med en diabetes, der er fremkaldt af kost og overvægt.

Det spiller også en vigtig rolle, hvornår sukkersygen er opstået, og hvor længe den har varet. Nethindeproblemer viser sig hyppigere, når sygdommen har varet ca. ti år eller længere. Begynder sukkersygen i voksenalderen, udvikler nethindeproblemerne sig hurtigere, end hvis den er begyndt i ungdommen.

Blåbær: en naturlig beskyttelse for karvæggene
Den diabetiske nethindelidelse kan ikke "vendes om", når den først er sat ind. Øjenlægen kan nok med laserstråler eller operativt "reparere" enkelte steder, men den nedsatte synsevne kan ikke genoprettes.

Derfor er forebyggelse det allervigtigste, en diabetiker kan gøre. Afgørende er frem foralt kontrol og normalisering af blodsukkerværdierne og af et eventuelt forhøjet blodtryk. Og som diabetiker bør man lade sig undersøge af en øjenlæge mindst hvert andet år. Chancerne for at beholde synet stiger nemlig, jo tidligere symptomerne opdages og behandles.

I over 25 år har man med gode resultater forebygget mod diabetiskbetinget nethindelidelse i øjet med præparater, der indeholder anthocyaner, det blå farvestof i vilde blåbær.

Mange undersøgelser har vist, at anthocyaner virker stabiliserende på væggene i de små blodkar. Dette kan forhindre, at de bliver skøre, og dermed bremses lidelsen. En anden fordel ved dette naturmiddel er, at det tåles særdeles godt.

Bedste køb i Danmark: Blue Vision kapsler (500 mg), 60 stk.

Læs også om: Insu ComplexBirkeSødMaxi Chrom.


Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012