Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lycopen beskytter rygere mod cellegifte

art-lycopenHver gang du tager et drag af en cigaret, optager du ca. 200 billioner frie radikaler i kroppen. Dermed forhøjer du risikoen for at blive syg af lungekræft betydeligt. Lycopen kan reducere denne risiko med næsten 50%.

Der er allerede forsket en del i, hvordan lycopen fra tomatekstrakt virker: stoffet dæmper de skadelige virkninger af de frie radiklaer, som er en medvirkende årsag til såvel kræftsygdomme som kredsløbsproblemer.

Lycopen fra tomater beskytter cellerne
Gennem ni verdensomspændende forsøg med ca. i alt 130.000 deltagere har man kunnet påvise en kræftforebyggende virkning. Specielt gør effekten på prostata- og bugspytkirtelkræft indtryk.

Rygere kan ligeledes nyde godt af lycopen. Det lyder selvmodsigende, men en rundspørge for nylig blandt mere end 500 rygere viser en tendens i retning af et mere "sundhedsbevidst liv". Ganske vist var flertallet af rygerne ikke klar til at give afkald på nydelsen ved at ryge, men 64% af rygerne svarede dog, at de var med på regelmæssigt at tage et kosttilskud - f.eks. et vitaminpræparat specielt beregnet på rygere - til forebyggelse af de skadelige virkninger af røgen.

Når man ryger, opstår der enorme mængder celledræbende gifte, som påvirker cellerne i næse, svælg og lunger. Lycopen fra tomater hæmmer de radikaler, der opstår i cigaretrøgen, i deres skadelige virkning og forebygger dermed alvorlige sygdomme som lungekræft og hjerteinfarkt.

Ja til sundheden
På spørgsmålet om, hvor mange penge rygere gennemsnitligt bruger på tobak pr. måned, og hvor stor en del af dette beløb, de ville være indstillet på at investere i bekæmpelse af de skadelige virkninger, svarede mændene, at de i gennemsnit bruger 130 DM (ca. 500 kr.) på cigaretter - og at de ville være villige til at investere 15% i deres helbred. I kvindegruppen lå procentsatsen på 24, og i denne gruppe lå den gennemsnitlige udgift til tobak på kun 70 DM (ca. 300 kr.).

art-complexcom


Bedste køb i Danmark: Natur-Drogeriets Lycopen Complex kapsler

Læs også: Lycopen - stoffet, mænd har brug for

 

 

Set på verdensplan hører lycopen fra tomater til de mest udforskede naturmidler med påvist positiv indvirkning på helbredet.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012