Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sukker er stadig tomme kalorier

Af civilingeniør Peter Bisgaard, Lille Todbjerg 6, Hjortshøj

For få år siden så jeg en artikel i nærværende avis om det uhyrlige indhold af sukker i visse typer sodavand. Jeg tænkte, at det måtte myndighederne da skride ind over for. Antallet af alt for fede børn var stigende. En af årsagerne måtte være disse unaturlige mængder af sukker.

Jeg husker tydeligt min fars grise, som under Besættelsen udelukkende fodredes med kartofler, korn og "futmælk", som vi kaldte skummetmælken. Altså et yderst fedtfattigt foder. Grisene blev endda meget fede. Det skyldtes, at de fik for lidt protein i forhold til kulhydrater. Nu har jeg så fundet "Den gyldne kogebog" fra 1944 frem. Her står der under slankekure: "Sukker og sukkerholdige madvarer undgås. Melspiser som grød og melsaucer undgås".

Mon Arne Astrup og hans forskervenner er uvidende om udtrykket: Sukker er tomme kalorier?

Det betyder jo, at for meget sukkerindtagelse fortrænger mere alsidige madvarer og alene af den grund er forkasteligt. For snart 30 år siden viste en meget videnskabeligt orienteret

medarbejder mig, hvordan man havde afdækket processerne i kroppen ved omsætningen af sukker. De viste, at man bliver afhængig af sukker. Kroppen skriger efter mere sukker, når man har spist noget.

For 30 år siden beskæftigede jeg mig bl.a. med økonomisk og korrekt fodersammensætning. Hvis man i 1990’erne havde haft brug for at vide noget mere præcist om sukkerets betydning om fedtdannelse (ved for stor indtagelse), kunne man da have lavet fodringsforsøg med grise. Her kunne resultaterne være fremskaffet på under ét år.

Det lyder som det rene pjat (SP 30/1), at barselsorlov og offentliggørelse i videnskabelige tidsskrifter skulle forhale bekendtgørelsen af "vigtige" resultater. Gælder disse argumenter også, hvis det drejede sig om et tilsætningsstof, som havde store skadevirkninger?

art-bondedrengPeter Bisgaard er også forfatter til erindringsbogen "Bondedreng fra Himmerland", 2001 – 60 års erindringer kædet sammen med en kreativ kritik af kirke, skole og samfund.

 

 

 

 


Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012