Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Patienter er deres egne læger

Patienterne, der alle lider af kroniske hjertelidelser, og som har et livslangt behov for blodfortyndende medicin, har ved at gennemgå et 27 ugers uddannelsesforløb lært at blive deres egne læger - med opsigtsvækkende resultater.

Selvhandlingen har markant nedsat antallet af blødninger og blodpropper hos patienterne.

Det har vist sig, at risikoen er betydeligt mindre hos de patienter, der behandler sig selv, fordi patienterne lærer at kende deres krop meget bedre, end lægen nogensinde kan, fortæller professor i eksperimentel hjertekirurgi, Michael Hasenkam, der er lægelig ansvarlig for Center for Selvstyret Antikoagulationsbehandling på Skejby Sygehus. 

De selvbehandlende patienter slipper derimod for at se på hvide kitler i tide og utide. Mageligt tilrette i sofaen kan de - når det passer dem - rulle ærmerne op, give sig selv det lille prik, og derefter få resultatet af blodprøven fra et analyseapparat i hjemmet. Og ud fra analysen kan de selv regulere den dosis medicin, de har behov for.

Vi har lært utroligt mange ting, som ikke står skrevet i lærebøgerne om forskellige faktorer, der viser sig ved en bestemt medicinering. Så vi har haft lige så meget ud af selvbehandlingen som patienterne, mener professoren.

Allerede efter fire år har selvbehandlingen tjent sig ind og er derefter langt billigere end den traditionelle behandling.

Og så er der endda ikke taget højde for tabt arbejdsfortjeneste til den månedlige blodprøvekontrol hos lægen eller sygedage som følge af komplikationer, som altså er noget hyppigere ved konventionel behandling.

Thomas Laursen. Medie: De tre Stiftstidender og JydskeVestkysten.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012