Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Blærekræft – nedsat risiko med mega-vitaminer

Denne undersøgelse omfattede 65 patienter med diagnosticeret blærekræft i en randomiseret sammenligning af den intravesikale bakterie Calmette-Guerin (BCG) givet både percutant og ikke-percutant.

Undersøgelsen var ligeledes randomiseret med hensyn til multivitaminer i anbefalet dagsdosis i forhold til RDA multivitaminer med over 40.000 I.E A-vitamin, 100 mg B6-vitamin, 2.000 mg C-vitamin, 400 I.E. E-vitamin og 90 mg zink. Den percutane BCG reducerede ikke antallet af svulster, der vendte tilbage, men hos de patienter, der fik de meget store doser vitamintilskud, var der en markant reduktion i antallet af patienter, hvor kræften igen blussede op efter 10 måneder.

5-års-estimatet for, hvor mange af de undersøgte patienter, der oplevede en opblussen, var på 91% i RDA-gruppen og 41% i megadosis-gruppen. I alt fik 24 af de 30 patienter i RDA-gruppen og 14 af de 35 patienter i megadosis-gruppen tilbagefald. Megadoser af A-, B6, C- og E-vitamin og zink nedsatte risikoen for tilbagefald hos patienter, der fik BCG immunterapi.

Forfatterne til undersøgelsen har bemærket, at den statistisk set betydelige nedgang i antallet af patienter, hvis kræftsygdom vender tilbage, ikke tidligere er blevet observeret i forsøg med et enkelt naturligt forekommende vitamin ad gangen. Nedgangen opnås formentlig først med den kombinerede effekt af flere vitaminer.

Læs også:
Mangel på A-vitamin koster millioner af børn livet
Super B6-vitamin
Mega C vitamin
E-vitamin - et af de mest interessante vitaminer
Zink er vigtigt for din krop

Kilde:
Megadose Vitamins in Bladder Cancer: A Double-Blind Clinical Trial, Lamm, Donald L., et al, The Journal of Urology, January 1994.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012