Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Skodsborg Sundhedscenter

Skodsborg Sundhedscenter fylder 100 år og lever fint op til sit formål: at være et åbent og kultiveret sted, hvor man kan opnå større livsglæde ved at styrke sit helbred.

I 1991 trak Københavns kommune og Københavns amt gulvtæppet væk under Skodsborg Badesanatorium ved at opsige kontrakterne på patientgenoptrænings- og plejeområdet. Konsekvensen blev, at sanatoriet gik konkurs i 1992. I de første hektiske dage så det ud til, at   Carl Ottosens livsværk ikke stod til at redde.

Men så trådte advokat Jørgen Gorrisen ind på scenen. Som formand for både Augustinus Fonden og Ældre Sagen var det ham magtpåliggende at bevare det hæderkronede kursted.

"Siden 60’erne er min kone og jeg kommet på Skodsborg og har haft glæde af de mange faciliteter, så vi følte, at både stedets historie, kultur og den faglige viden, der var opbygget gennem så mange år, var værdier, som ikke burde gå tabt. Derfor påtog jeg mig den opgave at forsøge at løse problemerne," siger Jørgen Gorrisen.

Lever op til fremtidens krav
Der blev hurtigt udtænkt en handlingsplan i et samarbejde mellem Augustinus Fabrikker A/S, entreprenørfirmaet Rasmussen & Schiøtz og Unibank.

Planen gik ud på at nedrive de forfaldne bygninger ved Øresund samt at frilægge arealer øst og syd for de stadig eksisterende sanatoriebygninger til boligbebyggelsen Skodsborg Sundpark. Desuden i sanatoriebygningerne at etablere en restaurant, der i åben for alle, indrette et speciallægecenter, restaurere Villa Rex, modernisere Kurhotellet og Vigørcenteret og bevare Fysioterapiskolen.

Alle disse aktiviteter er nu samlet under navnet Skodsborg Sundhedscenter og har stor succes.

Man bli’r gladere
Der er investeret omkring 11 millioner kroner i moderniseringen og udbygningen af Sundhedscenteret. "Vi håber, at det engang bliver en positiv investering, for udviklingen går den rigtige vej. For 100 år siden var budskabet "en sund sjæl i et sundt legeme" opsigtsvækkende. I dag er det accepteret hos flertallet af befolkningen. Jeg tror, at alle, der kommer på Skodsborg, føler, at vi lever op til vor målsætning. Som gæst føler man sig altid gladere, raskere eller bedre tilpas efter et besøg på Skodsborg," siger Ulrik Sort, direktør for Skodsborg Sundhedscenter.

Velvære er blevet et legalt begreb
"Carl Ottosens ideer om kostens og fysioterapiens betydning for forebyggelse og genoptræning af helbredet var uhørt avancerede, da han for 100 år siden åbnede Skodsborg Badesanatorium. Det ville glæde ham at se, at hans tanker også i dag er grundlaget for virksomheden Skodsborg Sundhedscenter," siger administrerende direktør Ulrik Sort og økonomidirektør Nils Rechter.

Skodsborg Sundhedscenter fokuserer i dag på at dække behovet for at træne kroppens muskler, for at få testet helbredet og for at reparere og genoptræne, hvis skaden er sket.

"Vores fysioterapiafdeling er kendt for sine engagerede og dygtige medarbejdere, de fine faciliteter og gode resultater," siger Ulrik Sort.

Forskning i genoptræning
"Vi har etableret en genoptrænings- og plejeafdeling, som bygger på en kombination af mange års erfaring og ny forskning, og det er glædeligt, at udover de mange private patienter, benytter et stigende antal kommuner sig af vores ekspertise.

I stedet for at lade patienterne ligge og vente på hospitalet på ledige genoptrænings- eller rekreationspladser, bruger de os. Efter en sygdomsperiode er det uhyre vigtigt, at genoptræningen kommer hurtigt i gang. Efter et kort, men effektivt ophold hos os kan patienten hurtigt vende tilbage til eget hjem," fortæller Ulrik Sort.

Ny hotelfløj
I Skodsborgs 100-årige historie har der næsten konstant været byggeaktiviteter. Håndværkere har spillet en stor rolle i Den Hvide By. Der er altid udviklet nye ideer, der skulle gøres plads til. Sådan er det også i jubilæumsåret 1998.

"I 1996 blev Villa Rex (den bygning, hvor Frederik VII havde sine rigsrådsmøder) totalt renoveret og fungerer nu som et moderne konferencested i historiske rammer. Vi fortsætter med renoveringen af hotellets 50 eksisterende værelser, og så begynder vi på restaureringen af Grevinde Danners Palæ og byggeriet af en helt ny hotelfløj med 24 værelser," siger Nils Rechter.

Mange aktiviteter
Udover de her nævnte finder man også på Skodsborg Sundhedscenter en helt ny SPA-afdeling. SPA betyder sane per aqua - altså sundhed gennem vand. SPA- afdelingen knyttes sammen med hudpleje og vil sikkert være interessant for både mænd og kvinder.

Der er desuden et stort træningscenter - Vigørcenteret - med markedets mest avancerede maskiner, gymnastikhold, svømmehal, sauna og meget mere. Speciallægecenteret er godt udbygget med mange specialer som f.eks. reumatologi, gynækologi, neuropsykologi, psykiatri og kirurgi. Der er røntgen- og ultralydsudstyr til grundige undersøgelser samt en klinik for sundhedsfremme og helbredstest.

Der er også en øjenklinik og et øjenlægecenter for øjenkirurgi og behandling. Kort sagt Skodsborg er virkelig blevet et sundhedscenter.

Skodsborg Sundhedscenter, tlf.: 45 58 58 00

Kilde: Sundhedsbladet nr. 4, 1998

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012