Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Phyto Curcuma giver effektiv beskyttelse

Curcumin er en bestanddel i det velkendte krydderi gurkemeje, der har været brugt i årtusinder. Planten dyrkes i Indien, Kina og Indonesien, og det er denne ingrediens, der giver den gule farve og særlige smag til karry. Men inden for de seneste årtier har den vakt interesse blandt videnskabsfolk, fordi den også har betydning for vores sundhed.

En lang tradition for medicinsk anvendelse
Mens gurkemejerod i årtusinder har været brugt i folkemedicinen, var det først i 1970’erne, at der dukkede videnskabelige undersøgelser op, som pegede på, at curcumin kan bruges medicinsk. Siden da har man in vivo påvist, at stoffet har et bemærkelsesværdigt potentiale, der i høj grad bekræfter den folkemedicinske anvendelse og krydderiets antioxidative egenskaber.

De frie radikaler – den dårlige nyhed
Bagsiden af iltudnyttelsen i stofskifteprocessen er de biprodukter, der opstår. Når kroppen bruger ilt til at holde os i live, dannes der affaldsprodukter, akkurat ligesom når en bil bruger benzin. Disse molekylære affaldsprodukter er kendt som "frie radikaler". Normalt er frie radikaler ikke noget problem, eftersom kroppen neutraliserer dem ved hjælp af sine egne antioxidanter. Men får de lov til at tage overhånd, kan de skade celler og væv.

De frie radikaler - den gode nyhed
Ganske vist er kroppen til en vis grad selv i stand til at bekæmpe de frie radikaler, men efterhånden som vi bliver ældre, kan de blive for meget for vores indbyggede antioxidant forsvarssystem. Den gode nyhed er, at vi selv kan gøre noget for at hjælpe vores naturlige forsvarssystem mod de frie radikaler, nemlig ved tage antioxidant kosttilskud.

Curcumin – celle- og vævsbeskytter
Curcumin har vist sig at være en af naturens bedste antioxidanter. Det har en beskyttende virkning på celler og væv, og undersøgelser peger på, at det retter et dobbelt angreb på de frie radikaler, nemlig dels ved at skærme molekyler i vores væv, dels ved at styrke kroppens antioxidant forsvarssystem. Cucumin er altså en ekstra stærk celle- og vævsbeskytter.

Phyto Curcuma kapsler i dit helseprogram beskytter du dig på en sikker og effektiv måde mod frie radikaler.

 

 

 Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012