Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Pas på kalium-tallet efter hård sport!

Pludselige dødsfald efter hård sport kan skyldes, at blodets indhold af kalium bliver alt for lavt. Men det kan forebygges ved altid at stoppe træningen langsomt med f.eks. småløb eller gang. Fra tid til anden hører man tilfælde, hvor en ellers sund og rask sportsudøver pludselig falder død om. Det sker til undren for lægerne, der ikke altid kan give en tilfredsstillende forklaring på det pludselige dødsfald. Nye undersøgelser tyder på, at det kan skyldes et for lavt indhold af grundstoffet kalium blodet.

Hos raske mennesker ligger kalium-niveauet i blodet på mellem 3,5 og 5,5, og konsekvenserne af både et for højt og for lavt kaliumtal er dramatisk og dødbringende: Hjertet går simpelt hen i stå. Helt samme forhold gælder dog ikke for sportsfolk. I en række undersøgelser over blodets indhold af kalium under svær sportslig belastning fandt forskerne et kalium-tal på 7 hos sportsfolkene, hos nogle endda helt oppe på 8. Det overraskende var, at ingen blev dårlige af høje kalium-tal, og hjertet må derfor være beskyttet mod stoffets giftige virkning, når kroppen arbejder hårdt.

Endnu mere overraskende det at følge blodets indhold af kalium i minutterne efter sport. Her viste det sig, at det faldt langt under normalt, og nogle læger mener, at dette kan være årsagen til pludselige dødsfald.

Risikoen er heldigvis nem at undgå. Efter hård sport bør man aldrig holde pludseligt op, men småløbe og lidt senere gå. På denne måde får kroppen tid til at omstille sig, og den når at genskabe en normal saltbalance.

Kalium Complex – genvej til bedre velbefindende!

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012