Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

BirkeSød xylitol – et sikkert sødemiddel

De amerikanske sundhedsmyndigheder har fastslået, at BirkeSød xylitol er et sikkert middel at bruge - uanset mængde. Midlet har dog en afførende virkning, som skal tages i betragtning. I de mængder, der skal bruges til at forebygge tandproblemer (mindre end 15 gram pr. dag), er BirkeSød xylitol sikkert for alle og enhver. I større mængder skal man muligvis begynde i det små (15-20 gram) og derefter opbygge en større og større tolerans over for stoffet - præcis på samme måde som for visse frugter og grønsager. Et dagligt indtag på 30-40 gram BirkeSød xylitol pr. dag er helbredsmæssigt sikkert nok, men kan have en afførende virkning og kan forårsage diarré hos nogle personer. Der findes naturligvis undtagelser og eksempler på personer, som har opbygget en langt større tolerans, men det står fast, at en dagsdosis på mere end 50 gram BirkeSød xylitol har afførende virkning på mange personer. Et pund BirkeSød xylitol-krystaller = 455 gram.

Godt for diabetiker

Meget lavt glykæmisk index - og dermed minimal indvirkning på blodsukker- og insulinniveauet. Langsom, støt energitilførsel.
Øger kroppens evne til at absorbere B-vitaminer og calcium.

De fleste diabetikere foretrækker så vidt muligt at undgå de sukkerlignende sødestoffer, fordi de lige som almindeligt sukker omdannes til energi i kroppen og derved får blodsukkeret til at stige. Det betyder, at diabetikeren oftere er nødt til at måle blodsukker og justere sin insulinmængde lidt. Sukkerlignende sødestoffer er fx sorbitol og fruktose (frugtsukker), maltitol, maltitolsirup, isomalt og xylitol.

Helbreder øre- og bihulebetændelse

BirkeSød xylitol hæmmer væksten af bakterien Streptococcus pneumoniae - og har dermed vist sig i kliniske forsøg at kunne reducere antallet af øre- og bihulebetændelser med 40%.

Ref.
Casselbrant ML, Kaleida PH, Rockette HE, et al. Efficacy of antimicrobial prophylaxis and of tympanostomy tube insertion for prevention of recurrent acute otitis media - results of a randomized clinical trial. Pediatr Infect Dis J. 1992;11:278-286.
Kontiokari T, Uhari M, Koskela M. Antiadhesive effects of xylitol on otopathogenic bacteria. J Antimicrob Chemother. 1998;41:563-565
Akerblom HK, Koivukangas KT, Puuka R, Mononen M. The tolerance of increasing amounts of dietary xylitol in children. Int J Vitam Nutr Res. 1982;22:53-66

Health News 2002

 

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012