Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Isoflavoner fra rødkløver hæmmer udviklingen af prostatakræft

28/01/03 En kort melding fra forskere ved Monash University i Australien tyder på, at isoflavoner udvundet af rødkløver kan hæmme udviklingen af prostatakræft ved at dræbe nogle af kræftcellerne.

Forskerne hævder, at de har epidemiologiske beviser, som tyder på, at der er geografisk basis for at kæde antallet af prostatakræfttilfælde og kostfaktorer sammen.


Forskerne opstillede et ikke-randomiseret, ikke-blind forsøg for at iagttage virkningen af isoflavontilskud på mænd, som allerede havde fået stillet diagnosen prostatakræft. Virkningen blev undersøgt, efter at patienterne havde gennemgået gennemgribende prostataoperationer, og man foretog en sammenligning med kontrolmateriale fra tidligere undersøgelser.

Inden operationen havde 20 personer dagligt indtaget 160 mg isoflavoner udvundet af rødkløver. Tilskuddet indeholdt en blanding af genistein, daidzein, formononetin og biochanin A. Man målte blodserumindholdet af prostata-specifikt antigen (PSA), testosteron og biokemiske faktorer samt patologiske parametre.

Man sammenlignede omfanget af celledød blandt prostatakræftceller fra det bortopererede væv fra 18 patienter, der havde fået kosttilskud, og 18 patienter, som ikke havde fået kosttilskud. Der var ikke nogen signifikant forskel i blodserum-PSA, Gleason-score, blodets testosteronindhold eller biokemiske faktorer mellem før- og efterbehandling.

Men der var et markant højere antal døde celler i det væv, der blev udtaget fra de behandlede patienter i forhold til de patienter, der ikke havde fået kosttilskud - specielt i milde og moderate grader af kræft (Gleason 1-3). Der blev ikke rapporteret om bivirkninger ved behandlingen.


"Denne rapport synes at pege i retning af, at isoflavoner i kosten kan standse udviklingen af prostatakræft ved at fremskynde celledød i svulster af mellemstørrelse", konkluderer forskerne. De tilføjer, at dette kunne være en af de faktorer, der er medvirkende til, at der er en langt lavere forekomst af sygdommen hos asiatiske mænd (på grund af den sojarige kost).

"Vurderingen af ny prostataterapi, der fokuserer på at fremskynde celledød, bør tage højde for indtagelsen af isoflavoner gennem kosten," tilføjer forskerne. Undersøgelsen blev offentliggjort i December 2002-nummeret af Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention.


Kilde: Cancer Epidemiology Biomarkers & Prevention.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012