Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Alzheimers, B12 vitamin og folsyre

Ny forskning tyder på, at personer, der får for lidt B12-vitamin og folsyre, muligvis har en større risiko for at udvikle Alzheimers.

Forskerne undersøgte 78 Alzheimers-patienter og fandt frem til, at 46 havde et meget lavt indhold af disse to vitaminer i blodet. Man mener, at manglen på de to vitaminer kan have indflydelse på de kemiske stoffer i hjernen, som spiller hovedrollen i overførslen af signaler.

En anden mulig forklaring kan være, at mangeltilstanden kan øge forekomsten af homocystein - en aminosyre, som kan forgifte nerveceller.

En af forskerne, Dr. Hui-Xin Wang, siger: "Vores forskning viste, at en lav forekomst af et af disse to vitaminer havde en sammenhæng med risikoen for at få Alzheimers. Det er vigtigt at holde øje med B12- og folsyreniveauet for at undgå dette - også hos den gruppe ældre, som rent faktisk er sunde og raske".

Dr. Wang siger videre, at man i løbet af de sidste 30 år har fundet frem til, at mange ældre er i regulært vitaminunderskud. Tidligere forskning har kædet dette sammen med neurologiske eller psykiatriske lidelser - men aldrig med Alzheimers.

Lignende resultater
Professor David Smith fra Alzheimer’s Research Trust siger, at forskningen understøtter tidligere undersøgelser, som har peget i retning af en sammenhæng.

"Ingen af de offentliggjorte undersøgelser kan be- eller afkræfte teorien om, at vitaminunderskud rent faktisk kan være årsag til nogle tilfælde af Alzheimers. Det er nødvendigt med flere undersøgelser, bl.a. kliniske forsøg med vitamintilskud for at afprøve hypotesen. Der er derfor for øjeblikket ikke nogen grund til at tage ekstra B12-vitamin og folsyre i håbet om, at de kan hindre udviklingen af demens - medmindre selvfølgelig, at vitamintilskuddet er ordineret af en læge."

Professor Smith siger videre, at hypotesen undersøges i flere lande, bl.a. England.

B12-vitamin findes naturligt i animalske fødevarer, f.eks. fisk, mælk, mælkeprodukter, æg, kød og fjerkræ.

Grønne bladgrønsager som f.eks. spinat, tørrede bønner og ærter, forstærkede kornprodukter og visse frugter og grønsager er rige kilder til folsyre, som er en form for vandopløselig B-vitamin.

Forskningsresultaterne er offentliggjort i Neurology, et videnskabeligt magasin udgivet af American Academy of Neurology.

Læs mere om B12-vitamin og folsyre her!

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012